baksik22 Napisano 27 Sierpnia 2007 Napisano 27 Sierpnia 2007 Świetny temat ale Xsystof ma racje wszyscy polecają krossa mówią że tylko tam się nie dopłaca za znaczek ETC a to przecież nie prawda Sorki za OFf.
Schwefel Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Prawda, prawda lepiej zbierajcie kasę na Krossa i w przyszłym sezonie mi się meldować na nowych bikach Xsystoff jak będziesz w stolicy to nie zapomnij wpaść i wyczyścić mi monitor
Przeor Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Świetny temat Pytanie: Co dziś robiłeś rowerowego? Odpowiedź: Właśnie zmieniłem opony, założyłem nową kierę i rogi, jutro kupię nowy napęd. O właśnie zadzwonił listonosz, przyniósł nowy amorek. A w przyszłym tygodniu kupię sobie nową kierę i rogi.
KAZUMI Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Prawda, prawda lepiej zbierajcie kasę na Krossa i w przyszłym sezonie mi się meldować na nowych bikach Albo dodamy jeszcze trochę kasy i kupimy jeszcze lepsze Krossy z mocniejszymi śrubkami
homik Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Ja dodam jeszcze takie z życia wzięte hehe ,, Pyt. Witam chciałbym sprzedaćrower za x zł. Czy dostane tyle za niego ?? Odp. Lepiej sprzedaj go na części "
baksik22 Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 do homika przykładu jeszcze "......sprzedaj go na części i kup Krossa "
thomash Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Na forum raczej wyglądałoby tak: P: Witam chciałbym sprzedać rower za x zł. Czy dostane tyle za niego ?? Nie sprzedaje na części. O: Lepiej sprzedaj go na części.
heavy_puchatek Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Witam chciałbym sprzedać rower za x zł. Czy dostane tyle za niego ?? Nie sprzedaje na części. O: Tego nikt nie kupi, lepiej oddaj na złom to coś zarobisz. Możesz też zawsze zostawić co lepsze części i je sprzedać a resztę dać na złom. Dodałbym jeszcze coś takiego: P: Witam. Jestem kobietą, 180cm wzrostu, podoba mi się XXXX czy ramka 18" będzie dobra? O: Lepiej kup Krossa, ale najmniejszy Kross to 17" a ty potrzebujesz raczej 14" i długą sztycę bo może być na ciebie za długi, ew będziesz musiała jeździć na mostku 40mm.
marcin1212 Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Co sądzcie o xxxx?? O: Kolega kolegi ma i bardzo sobie chwali:)
Xsystoff Napisano 28 Sierpnia 2007 Autor Napisano 28 Sierpnia 2007 Testy P: Po jakim przebiegu mogę umieścić test roweru / osprzętu w dziale testy? O: Myślę, że 50 km spokojnie wystarczy, aby dogłębnie poznać wszystkie aspekty posiadanego roweru / osprzętu. Rowery / ramy P: Czy rama Author Vision jest tak slaba jak się o niej wszędziej pisze? O: Author Vision to bardzo dobra rama, a wszsystkie negatywne opinie to spisek posiadaczy Krossa. P: Czy rowerem MTB można na szosie wyprzedzić szosowca? O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i odpowiednią łydkę można nawet wyprzedzić skuter.
Ombre Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Czy rama Author Vision jest tak slaba jak się o niej wszędziej pisze?O: Author Vision to bardzo dobra rama, a wszsystkie negatywne opinie to spisek posiadaczy Krossa. Oj tutaj dowaliłeś strasznie n1!
piotrek89xc Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Czy rowerem MTB można na szosie wyprzedzić szosowca?O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i odpowiednią łydkę można nawet wyprzedzić skuter. OMG Dobre, hehehe Ja mam Kendę Blue Groove na przodzie i Nevegala na tyle, więc chyba nie będę próbować
Niedzwiedz1 Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 P: Co sądzicie o amortyzatorze XXXXX? O: Nie miałem z nim w ogóle do czynienia, ale wiem, że jest sztywny. P: Czy Finish Line jest najlepszym smarem do łańcucha? O: Tak, ale znajdziesz wiele lepszych.
WojtasGCE Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 P: Czy zielony Finish Line będzie odpowiedni? O: Finish Line się ni opłaca. Lepiej kupić w Castoramie olej do pił mechanicznych. Kosztuje 13 zł za litr.
omen Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 TestyP: Czy rowerem MTB można na szosie wyprzedzić szosowca? O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i odpowiednią łydkę można nawet wyprzedzić skuter. O: Oczywiście, że tak. Mając Kendy Khan i wracając z treningu Swoim tempem po chodniku.
karolyfer Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 P: Jakie pedały zatrzaskowe do 200 zł? O: Shimano PD-M520 chyba że nie masz co robić z pieniędzmi to weź 540. Czyli kult PD-M520 na forum
bartekgib Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 P: Co lepiej kupić : RS Pike 409 czy może Manitou Minute 1:00 ? O: Kup Duro 07', stuninguj, a za resztę całego Sign'a DS. P: Mam Sign'a FR2, jednakże ramka ma małą sztywność boczną. Na co ją wymienić ? O: Kup całego Sign'a DS i wymień amorek na Duro 07'. Mam wrażenie, że wiele osób tylko DS'a poleca ..... Pozdrawiam ! P.S. Tylko wiecie, że to wszystko co jest w tym temacie ukazuje błędy większości nas ( także moje ) i trzeba to jakoś zmienić ? ? ?
kusak Napisano 29 Sierpnia 2007 Napisano 29 Sierpnia 2007 a tam, nic nie trzeba, wszyscy wiedzą, że kross i tak jest najlepszy (cena jakość) a nawet jak jest dużo tańszy niż nasz pułap finansowy możemy sobie dokupić części do niego.
omen Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Xsystoff czyżby Ci sie pomysły skończyły? może coś nowego, tak na rozluźnienie od szkoły? :]
Xsystoff Napisano 5 Września 2007 Autor Napisano 5 Września 2007 Wlasnie realizuje nowy pomysl ale to potrwa, bo jedna reka ciezko sie pisze. Jutro powinno byc gotowe.
heavy_puchatek Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Przydałyby się także twoje kryteria odnośnie lansu, procenty tudzież punkty, z których można by zrobić kalkulator lansu aby każdy mógł poznać prawdę o swoim rowerze (kolega napisał że popełni kalkulator tylko potrzebne są twoje, oryginalne kryteria)
Xsystoff Napisano 5 Września 2007 Autor Napisano 5 Września 2007 mostek na minusie +10% siodelko typu deska +10% wysoko ustawione siodło +10% czarne golenie +10% rogi wiadacej firmy +10% dwa bidony +5% pulsometr +10% czarne szprychy i piasty + 10% spd +15% naklejka na rame z grupa krwi +20% brak osłonki na korbie +5% sid +15% widoczny element z carbonu +15% brak odblaskow +5% pancerze inne niż czarne +10% komponent xt lub xtr +5% za kazdy hamulce tarczowe +15% wgniota na ramie +5% maskotka pod siodełkeim +5% naklejka z nickiem +5% czerwony kolor ramy +5% rower na stojaku przy robieniu fotki +5% hydroforming ramy +10% komponent wcs +5% za kazdy blotniki -20% oswietlenie -10% gieta kierownica -10% widoczny element z grupy altus/acera -10% za każdy kanapowate siodelko -10% platformy -15% krótki i wysoki mostek - 15% brak rogow lub niewlasciwe rogi -10% gięte rogi - 10% ciezkie oslonki na wentyle -5% licznik bez avs -5% napis "XC" na ramie -10% lusterka -60%
heavy_puchatek Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 To jeszcze nasze propozycje jak już jest w 1 miejscu: Nóżka -20% Podkładki nad mostkiem -10% za każdy centymetr dual control -10% tarcza hamulcowa większa niż 160mm -5% opony drutowe -10% gripy inne niż piankowe -5% sztyca + kiera + mostek tej samej firmy +15% Owijka na kierze +15% racing ralfy +5% rama bardzo popularnej firmy +10% (tu trzeba kuknąć na miasto) napisy "speed" i "team" +5% piasta szosowa z przodu +10% licznik kadencji +5% każda aluśrubka zakupiona osobno i wsadzona do bike +0,5%
MarcinKowalczyk Napisano 5 Września 2007 Napisano 5 Września 2007 Zdarcie lakieru po ostrej glebie- +5% ochrona ramy przed łańcuchem zrobiona ze starej opony- +5% Kaseta na alu pająku+5%, na czerwonym pająku +7% Każda śrubka w innym kolorze +10% +0,5% x (36- ilość szprych w każdym kole) +5% za każde koło z płaskimi szprychami +3% za lekkie zaciski kół na imbus +5% za korbę ze zint. osią i zewnętrznymi łożyskami -5% za dzwonek
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.