Netrox Napisano Wtorek o 09:24 Napisano Wtorek o 09:24 Witam. Planuje kupić amortyzator do mojego roweru (Lazaro rx29). Aktualnie mam w nim najtańszy amortyzator mode. Znalazłem tego rock shoxa w cenie 480zl. Opinie znalazłem różne więc chciałbym was zapytać jak sprawa wygląda. Czy warto. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano Wtorek o 10:06 Napisano Wtorek o 10:06 Judy bym nie kupił. Popatrz w CentrumRowerowe, bo mają teraz bardzo dużo widelców na wyprzedaży. Cytuj
Netrox Napisano Wtorek o 10:11 Autor Napisano Wtorek o 10:11 Ale na co zwrócić uwage? Co jest minusem tego Judy? Bo raczej w tych pieniądzach to tylko sprężyna i tłumika lepszego nie będzie Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 10:19 Napisano Wtorek o 10:19 Wrzuć link. Przy prostej sterówce i zwykłej osi wyboru dużego nie będzie. Cytuj
Netrox Napisano Wtorek o 10:22 Autor Napisano Wtorek o 10:22 https://www.centrumrowerowe.pl/amortyzator-rowerowy-rock-shox-judy-silver-tk-pd21253/?v_Id=291008 Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 10:30 Napisano Wtorek o 10:30 (edytowane) Ale wiesz, że to też sprężyna? Tutaj powietrzny https://www.bike-discount.de/en/rockshox-judy-silver-tk-29-solo-air-100-qr Pytanie: jaki jest Twój budżet? Edytowane Wtorek o 10:33 przez chudzinki 1 Cytuj
Netrox Napisano Wtorek o 10:33 Autor Napisano Wtorek o 10:33 Wiem że sprężyna. Aczkolwiek aktualny amortyzator jest bardzo mocno budżetowy. Wręcz słychać tę sprężynę jak odbija. Budżet myślę do 500zl biorąc pod uwagę cenę roweru Cytuj
chudzinki Napisano Wtorek o 10:46 Napisano Wtorek o 10:46 Na pewno będzie lepszy od tego Mode, ale efektu wow zapewne nie będzie. A może będzie...(?) Przy takim budżecie wyboru w nowych nie masz. Ewentualnie popatrz na OLX, nieraz ludziska sprzedają nowe zdemontowane z roweru. Cytuj
NerfMe Napisano Wtorek o 11:10 Napisano Wtorek o 11:10 Ja bym zaczął zbierać na nowy rower. Szczególnie, że w jednym z tematów pisałeś o skakaniu, a w drugim o fullu. Nie warto w ogóle do tego roweru dokładać. Cytuj
Netrox Napisano Wtorek o 11:37 Autor Napisano Wtorek o 11:37 Tak. Mam w planach zmienić rower na fulla. Aczkolwiek nie wiem czy będzie to na następny sezon czy jeszcze dalej, dlatego myślę też o wymianie amortyzatora niewielkim kosztem żeby do tego czasu poprawić troszkę komfort jazdy. Cytuj
Dokumosa Napisano Wtorek o 12:26 Napisano Wtorek o 12:26 Na judy silver, nawet ze sprężyną powietrzną, szkoda każdej złotówki. Jesli ograniczeniem jest sterówka i oś to przyzwoita alternatywa to manitou markhor. Przynajmniej rdza go nie wciągnie jak tą judy. 2 Cytuj
Netrox Napisano Wtorek o 13:10 Autor Napisano Wtorek o 13:10 Tak aczkolwiek cena ponad 2 razy wyższa. Cytuj
Mod Team KrissDeValnor Napisano Wtorek o 17:37 Mod Team Napisano Wtorek o 17:37 Judy Silver to ciężkie kowadło... Lepiej chyba kupić jakąś używkę, albo nowy z demontażu, ale nie Judy, chyba że Gold. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi