Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Poprosimy o więcej szczegółów [wpisujcie miasta]

A serio - domyślam się, że widzę tylne widełki po stronie hamulca, wady nie widzę [być może prze wzroku wadę].

Co tam nie pasuje?

Napisano

To jest przód , widły z plastiku , lewa strona. Na czym polega ta wada fabryczna? @Obuchowicz.m możesz sprecyzować  własnymi słowami pisanymi  co Ciebie tak bardzo zaniepokoiło ? Ja  może jestem stary dziad w dodatku ślepy i głuchy ale niczego  nie mogę się dopatrzeć .Koledzy powyżej też .

Napisano (edytowane)

O te  ryski chodzi ?? To goły plastik  na styku z insertem z pod lakieru .   Dla pewności zdejmij koło i zobacz od wewnętrznej strony.  Jakim momentem dokręcasz ośkę. Z reguły w zależności ale nie więcej niż 12Nm. 

IMG_20260619_111248.thumb.jpg.ef5ecbd0a61727f8fb19dc25d63b299e.jpg

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

Tak Przód:p chodzi dokładnie o to co kolega wyżej strzałkami oznaczył. Jakby odprysk. takie coś czarne jakby odprysniecie lakieru. To moja pierwsza szosa i pierwszy post więc nie mam pojęcia o rowerach. Białystok. PozdrawiamIMG_20260619_111248.thumb.jpg.b923bb97da132fde4fa43bc60924ec6f.jpg

Edytowane przez Obuchowicz.m
Napisano (edytowane)

Zdejmij koło i zrób zdjęcie od wewnętrznej strony.  W tym miejscu masz osadzonego w kompozycie  aluminiowego inserta z gwintem pod ośkę  .

Edytowane przez pecio