Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Po rozczarowaniu Garminem Edge Explore 2 przesiadłem się na Wahoo Roam 2. Tu moje doświadczenie jest znacznie lepsze, ale nadal mam zastrzeżenia. Właściwie Roam 3 (kolega kupił) te problemy rozwiązuje, ale może być jeszcze lepiej. Co mi przeszkadza:

• W trakcie jazdy po objeździe widać tylko linię objazdu - więc nie widać w którą stronę jechać na końcu objazdu, po pierwotna trasa pokazuje się dopiero po zakończeniu objazdu i to po chwili. Często muszę się zatrzymać i czekać aż pokaże w prawo czy w lewo.
  • Piski o skrętach nic nie mówią - wolał bym gadanie albo piski, które mogę rozróżnić.
  • Nie ma profili - MTB i gravel muszą mieć te same ustawienia ekranów
  • Mały ekran

Poważną opcją jest nie kupować i zostawić Roam 2.

Co biorę pod uwagę:

1. iGPSport Binavi / iGS800
  2. Roam 3
  3. Karoo 3

Ktoś z Was ma jeden z tych modeli (szczególnie Binavi iGS800 i Karoo) i może powiedzieć jak tam ze stabilnością, obsługą i logiką działania?

Napisano

Karoo jest fajnym urządzeniem, minusem jest bateria bo spada w oczach w porównaniu z urządzeniami garmina. Sama mapa jest przejrzysta, wygląda ładnie. Przy objeździe pokazuje trasę powrotną innym kolorem niż trasa główna.

Dźwięk informujący o skrętach jest jeden, wskazówki głosowe w słuchawkach bt.

Profile możesz tworzyć i dowolnie dostosowywać.

Nie dawno skończyło się wsparcie oprogramowania dla karoo2, więc pewnie trzeba mieć na uwadze że podobnie zostanie potraktowane karro3 po wydaniu następcy.

• +1 pomógł 1
Napisano

Naturalną rzeczą jest dyskontynuacja aktualizacji dla starszych wersji. K2 dostawało aktualizację przez 2 lata po premierze K3 gdzie update pojawiał się +/- raz na miesiąc. Nie wiem jak długo inni producenci kontynuują wsparcie dla starszych produktów ale tak to wygląda przy Hammerhead.

Co do samego użytkowania Karoo to po 2 latach z tym komputerkiem jestem bardzo zadowolony. Działa dobrze, jest łatwy w obsłudze i ma wystarczająco duży wyświetlacz żeby mapa była czytelna. Trasę pokazuje w fajny sposób gdzie reroute lub podjazdy są zaznaczone innym kolorem. Customer suport działa bardzo dobrze.

Jedyna uwaga jeżeli ktoś chce używać Karoo z chińskimi telefonami (jak Xiaomi lub Huawei - na tych sprawdzałem) to powiadomienia nie będą pokazywać się na urządzeniu. Z Samsungiem czy Motorolą działa wszystko ok.