Wojcio Napisano Wtorek o 14:51 Napisano Wtorek o 14:51 Po rozczarowaniu Garminem Edge Explore 2 przesiadłem się na Wahoo Roam 2. Tu moje doświadczenie jest znacznie lepsze, ale nadal mam zastrzeżenia. Właściwie Roam 3 (kolega kupił) te problemy rozwiązuje, ale może być jeszcze lepiej. Co mi przeszkadza: W trakcie jazdy po objeździe widać tylko linię objazdu - więc nie widać w którą stronę jechać na końcu objazdu, po pierwotna trasa pokazuje się dopiero po zakończeniu objazdu i to po chwili. Często muszę się zatrzymać i czekać aż pokaże w prawo czy w lewo. Piski o skrętach nic nie mówią - wolał bym gadanie albo piski, które mogę rozróżnić. Nie ma profili - MTB i gravel muszą mieć te same ustawienia ekranów Mały ekran Poważną opcją jest nie kupować i zostawić Roam 2. Co biorę pod uwagę: iGPSport Binavi / iGS800 Roam 3 Karoo 3 Ktoś z Was ma jeden z tych modeli (szczególnie Binavi iGS800 i Karoo) i może powiedzieć jak tam ze stabilnością, obsługą i logiką działania? Cytuj
pecio Napisano Wtorek o 15:32 Napisano Wtorek o 15:32 Z nieba spadasz . Kup Karoo3 .....będziesz testerem . 😁 2 Cytuj
wolek Napisano Wtorek o 15:58 Napisano Wtorek o 15:58 Karoo jest fajnym urządzeniem, minusem jest bateria bo spada w oczach w porównaniu z urządzeniami garmina. Sama mapa jest przejrzysta, wygląda ładnie. Przy objeździe pokazuje trasę powrotną innym kolorem niż trasa główna. Dźwięk informujący o skrętach jest jeden, wskazówki głosowe w słuchawkach bt. Profile możesz tworzyć i dowolnie dostosowywać. Nie dawno skończyło się wsparcie oprogramowania dla karoo2, więc pewnie trzeba mieć na uwadze że podobnie zostanie potraktowane karro3 po wydaniu następcy. 1 Cytuj
Nemrod82 Napisano Wtorek o 16:50 Napisano Wtorek o 16:50 Hmm...trochę dziwne z tymi piskami o skrętach w Roam 3. W Ace jest komunikat głosowy "Turn Right"/" Turn Left". Cytuj
Wojcio Napisano Wtorek o 17:44 Autor Napisano Wtorek o 17:44 Roam 2 tylko piszczy. Roam 3 ma już gadać jak Ace. Cytuj
Lextalionis Napisano Środa o 09:08 Napisano Środa o 09:08 Naturalną rzeczą jest dyskontynuacja aktualizacji dla starszych wersji. K2 dostawało aktualizację przez 2 lata po premierze K3 gdzie update pojawiał się +/- raz na miesiąc. Nie wiem jak długo inni producenci kontynuują wsparcie dla starszych produktów ale tak to wygląda przy Hammerhead. Co do samego użytkowania Karoo to po 2 latach z tym komputerkiem jestem bardzo zadowolony. Działa dobrze, jest łatwy w obsłudze i ma wystarczająco duży wyświetlacz żeby mapa była czytelna. Trasę pokazuje w fajny sposób gdzie reroute lub podjazdy są zaznaczone innym kolorem. Customer suport działa bardzo dobrze. Jedyna uwaga jeżeli ktoś chce używać Karoo z chińskimi telefonami (jak Xiaomi lub Huawei - na tych sprawdzałem) to powiadomienia nie będą pokazywać się na urządzeniu. Z Samsungiem czy Motorolą działa wszystko ok. Cytuj
pecio Napisano Środa o 09:52 Napisano Środa o 09:52 W Garminie wychodzi nowy to automatycznie koniec wsparcia poprzedniego. Więc te dwa lata dodatkowe w Karoo to można by powiedzieć rewelacja. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi