mbroda Napisano Sobota o 14:32 Napisano Sobota o 14:32 Witam. Kupiłem używany rower z silnikiem bosch i licznikiem kiox 300, osoba od ktorej kupiłem rower również kupiła go jako używany... rower jest zarejestrowany w aplikacji a ja nie mam kontaktu do pierwszego właściciela... czy idzie w jakis sposób zrobić tak abym mógł się połączyć swoim telefonem z rowerem ? Z gory dzięki i pozdrawiam Mateusz Cytuj
XC100S Napisano Sobota o 15:45 Napisano Sobota o 15:45 Wygląda dwuznacznie, albo jest jak piszesz albo jesteś złodziejem. Sorry stary ale nikt nie będzie mówił jak odblokować ZABLOKOWANY rower. p.s. bez obrazy jeżeli nie jesteś złodziejem Cytuj
mbroda Napisano Sobota o 16:46 Autor Napisano Sobota o 16:46 spoko nie jestem złodziejem... mam umowę kupna sprzedaży i poprzedni właściciel też ją posiada, chodzi o to że rower nie jest zablokowany... wszystko działa tak jak powinno z tym że nie mogę połączyć się z apk Flow bo wyświetla mi się komunikat że rower jest zalogowany przez innego użytkownika... i dlatego pytam czy jest jakaś opcja restartu licznika czy jest jakaś inna metoda na to aby połączyć się z licznikiem ? jest to mój pierwszy rower elektryczny a chciałem używany bo nie wiem czy mi się spodoba jazda takim rowerem. zrobię trochę km tym używanym jak będzie wszystko spoko to kupuję nowy. A nie mogąc wejść w aplikację nie mogę również sprawdzić jego wszystkich możliwości... Cytuj
PiotrWie Napisano Sobota o 18:24 Napisano Sobota o 18:24 (edytowane) Z tego co wiem nie ma możliwości wylogowania się z aplikacji ( poza użytkownikami zalogowanymi) - jest to jedna z form zabezpieczenia przed kradzieżą. Na stronie aplikacji w internecie jest kontakt do Centrum Pomocy, napisz, może wskażą Co jakiś serwis gdzie będzie można to zrobić. Edytowane Sobota o 18:26 przez PiotrWie Cytuj
2marekm Napisano Sobota o 18:40 Napisano Sobota o 18:40 1 godzinę temu, mbroda napisał: spoko nie jestem złodziejem... mam umowę kupna sprzedaży i poprzedni właściciel też ją posiada, chodzi o to że rower nie jest zablokowany... wszystko działa tak jak powinno z tym że nie mogę połączyć się z apk Flow bo wyświetla mi się komunikat że rower jest zalogowany przez innego użytkownika... i dlatego pytam czy jest jakaś opcja restartu licznika czy jest jakaś inna metoda na to aby połączyć się z licznikiem ? jest to mój pierwszy rower elektryczny a chciałem używany bo nie wiem czy mi się spodoba jazda takim rowerem. zrobię trochę km tym używanym jak będzie wszystko spoko to kupuję nowy. A nie mogąc wejść w aplikację nie mogę również sprawdzić jego wszystkich możliwości... Bardzo dziwnym jest, że drugi właściciel nie zrobił tego z pierwszym. Sprawa bardzo podejrzana, a posiadanie przez właściciela od którego kupiłeś rower umowy nic nie znaczy, ponieważ można taką sobie samemu napisać. Cytuj
dfq Napisano Sobota o 18:41 Napisano Sobota o 18:41 (edytowane) Jest możliwość sparowania roweru przez aplikacje Flow z innym smartfonem niż aktualny z tym że jest jeden szkopuł - musisz znać dane do logowania do konta (apki Flow) : adres email i hasło. Bez tego nic nie zrobisz i wątpię żeby jakiś serwis Boscha chciał wziąć udział w tym procederze, więc postaraj się o udostępnienie Ci tych danych przez poprzednich właścicieli tego roweru. Edytowane Sobota o 18:49 przez dfq Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 19:06 Napisano Sobota o 19:06 Jeśli jest ciągłość umów, to są dane oryginalnego właściciela. Można się skomunikować, w ostateczności nawet listem poleconym (na umowie powinien być przynajmniej adres). Po co kombinować naokoło? Cytuj
Greg1 Napisano Sobota o 19:12 Napisano Sobota o 19:12 Tym pierwszym pewnie jest jakiś fikcyjny Niemiec tak jak to kiedyś bywało z umowami kupna samochodów w komisach 😁 1 Cytuj
mbroda Napisano Sobota o 20:02 Autor Napisano Sobota o 20:02 Tego nie wiem czy jest fikcyjny... wiem ze rower dokładnie pochodzi z Danii... poprzedni właściciel mowi ze to wszystko ogarnie... jeżeli nie to oddaje rower i kupię nowy ewentualnie taki z możliwością połączenia z Flow... Cytuj
PiotrWie Napisano Sobota o 20:46 Napisano Sobota o 20:46 (edytowane) Jak jest z Danii to ja też skłaniam się do zdania że coś z nim jest raczej nie tak. Po pierwsze tam ( tak jak w Niemczech używane samochody w dobrym stanie) używany rower elektryczny można sprzedać drożej niż w Polsce a po drugie ludzie raczej są porządni - jak w aplikacji pisze by przed sprzedażą wyrejestrowanie rower z aplikacji to to robią. A jak im ukradną - to nie robią. Podejrzewam że przez Centrum Pomocy w aplikacji dałoby się załatwić taką sprawę jeśli rzeczywiście ten rower był sprzedany w Danii - oni mają maila z którego był rejestrowany, jak się nie boisz że przyjdzie do Ciebie policja to napisz do nich o oni załatwią wyrejestrowanie z pierwszym właścicielem . Ale jak masz możliwość to najbezpieczniej oddać rower. Edytowane Sobota o 20:47 przez PiotrWie Cytuj
mbroda Napisano Sobota o 20:51 Autor Napisano Sobota o 20:51 Już to zrobiłem i czekam ale wydaje mi sie ze to moje czekanie moze potrwać... ja niczego nie ukradłem... nie jest dla mnie problem zeby jechac na policję tylko se oni na pewno nie pomogą... Cytuj
KSikorski Napisano Sobota o 20:53 Napisano Sobota o 20:53 Oddaj czym prędzej i zapomnij o problemie. Jeśli sam będziesz chciał sprzedać to będziesz miał podwójny problem. Cytuj
PiotrWie Napisano Sobota o 21:40 Napisano Sobota o 21:40 44 minuty temu, mbroda napisał: Już to zrobiłem i czekam ale wydaje mi sie ze to moje czekanie moze potrwać... ja niczego nie ukradłem... nie jest dla mnie problem zeby jechac na policję tylko se oni na pewno nie pomogą... Wbrew obowiązującemu domniemaniu niewinności to nie Tobie muszą udowodnić paserstwo ale Ty że go nie popełniłeś. A nawet jak Ci się uda to udowodnić to rower i tak zabiorą jako dowód w sprawie i ewentualnie oddadzą po wyroku za jakieś 6 lat. A swoją drogą to myślałem że przy obecnym poziomie wyprzedaży rynek używek zamarł w oczekiwaniu na koniec wyprzedaży. 1 Cytuj
Rafał87 Napisano Niedziela o 09:46 Napisano Niedziela o 09:46 Czyli podsumowując to da się wylogować z aplikacji mając login i hasło innym smartfonem? Bo w przypadku uszkodzenia smartfona zostali byśmy w czarnej D. Cytuj
PiotrWie Napisano Niedziela o 10:14 Napisano Niedziela o 10:14 (edytowane) Mając login i hasło da się zrobić wszystko, nie mając - nic. Edytowane Niedziela o 10:14 przez PiotrWie Cytuj
2marekm Napisano Niedziela o 10:38 Napisano Niedziela o 10:38 39 minut temu, Rafał87 napisał: Czyli podsumowując to da się wylogować z aplikacji mając login i hasło innym smartfonem? Bo w przypadku uszkodzenia smartfona zostali byśmy w czarnej D. Mając login i hasło możesz zalogować się na nawet na tablecie. W ostateczności można zgłosić się do autoryzowanego serwisu Boscha i uzyskać pomoc. Jeśli rower będzie szemrany i zostanie zgłoszona kradzież przez aplikację Flow, w serwisie będą o tym fakcie wiedzieli. Ostatnia aktualizacja Flow w. 1.3.1. Poprzednia wersja także chyba miała taką możliwość, ale bez oznaczania skradzionego akumulatora. "Jeśli Twój rower elektryczny zostanie skradziony, możesz oznaczyć go jako skradziony w aplikacji eBike Flow za pomocą kilku kliknięć. Zwiększy to Twoje szanse na odzyskanie roweru. Zmniejszy to również atrakcyjność Twojego roweru dla złodziei. Gdy tylko ktoś spróbuje nawiązać połączenie z Twoim rowerem elektrycznym, od razu będzie wiadomo, że jest to skradziony rower – na przykład podczas odsprzedaży. Dotyczy to sprzedawców rowerów elektrycznych, innych użytkowników aplikacji eBike Flow lub potencjalnych nabywców używanego roweru elektrycznego. Jeśli akumulator Twojego roweru elektrycznego zostanie skradziony, możesz oznaczyć go jako skradziony element" Cytuj
dfq Napisano Niedziela o 13:03 Napisano Niedziela o 13:03 3 godziny temu, Rafał87 napisał: Czyli podsumowując to da się wylogować z aplikacji mając login i hasło innym smartfonem? Bo w przypadku uszkodzenia smartfona zostali byśmy w czarnej D. Po zalogowaniu się do aplikacji Flow na nowym smartfonie musisz manualnie wprowadzić rower ponownie w wymuszony tryb parowania BT i połączysz się z nowym smartfonem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi