Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jestem totalnym laikiem w temacie elektronicznych przerzutek. Od wczoraj mam SRAMA AXS i:

• zainstalowałem aplikację SRAMA na telefonie, podłączyłem z przerzutką i klamkami. 
  • dodałem powiązanie z Garmin Connect w ramach aplikacji SRAM, 
  • połączyłem przerzutkę z Garminem EDGE, dodałem pola. W czasie jazdy widzę stan baterii i przełożenie. 

I byłem pewien, że skoro widzę np. przełożenie,  etc. to finalnie Garmin wypluje mi jakieś raporty w Garmin Connecie. Zaliczyłem trasę ale niestety nie mam żadnych dodatkowych raportów w Garmin Connect. Dziwne bo nawet lampki Treka mi raportują do Connecta ile czasu pracowało i kiedy np. je włączyłem w czasie aktywności. 

Coś robię źle?  A może oczekuję zbyt wiele i po prostu dane ze SRAM AXS nie lecą do Garmin Connect? 

Pewnie Szanowni Koledzy zjedli zęby na AXS i podpowiedzą co i jak ogarnąć... ;)

Napisano (edytowane)

Jakiego masz Garmina ? Jeżeli 1050 to wersji oprogramowania 29.22 dodano dane z używanych biegów w czasie jazdy: https://forums.garmin.com/sports-fitness/cycling/f/edge-1050/425461/edge-1050-sw-29-22 Niestety nie wiem czy to działa z AXS. Niestety mam 1040 i u mnie tego nie widać :D

PS. Chyba nie ten dział. 

Edytowane przez FigoiFago
Napisano

Podobno statystyki widać dopiero w 850/1050. U mnie w 830 i 840 nie widać. Uwidacznia się jedynie "ilość zmian tylnej przerzutki" w podsumowaniu aktywności (na samym dole).

W aplikacji E-Tube/ Di2 "chodzi" to dużo lepiej. 

• +1 pomógł 1