DekRek Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu Kupiłem nowy rower (nówka) i nie podoba mi się wygląd dolnej rury. Zwłaszcza okolice mocowań na koszyk od bidonu wyglądają nieciekawie, trochę jakby karbon był rozwarstwiony. Łącznie znalazłem 4 defekty, pod palcem nic nie jest wyczuwalne, przy próbach ściśnięcia ręcznego także rama "nie pracuje". Pacjent to Focus Paralane 8.9 Zdjęcia: https://ibb.co/album/xFV2Lf Cytuj
gnomon Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu Bo to taka rama, taka jej technika wykonania i lakier bezbarwny. Przynajmniej tak mi sie wydaje z fotek, że to klejona z malych kawałków uzupelniana fillerem rama. Kierownica eastona ec70 wyglada identycznie. Jak spojrzysz pod ŕóżnymi kątami, to widać ppdobne "nieciągłosci" struktury. To nie rama Time gdzie wzystko jest pieknie ;-)) Cytuj
Chociemir Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu Nie ma żadnych uszkodzeń, wszystko jest w porządku. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Cześć, Obejrzyj sobie dowolny filmik z produkcji ram karbonowych. Zobaczysz że to po prostu proces układania mat z włókna szklanego w formie. Wydaje mi się że w takiej sytuacji ludzie dość często są zdziwieni, bo spodziewają się że karbon to idealna krateczka. Typów mat karbonowych jest kilka. To co u Ciebie widać to tak jak zostało napisane powyżej, poprostu końcówki mat. Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu *oczywiście w pierwszym akapicie powinno być "mat z włókna węglowego". Cytuj
szajbna Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu Trzecie zdjęcie to tak przekłamuje czy to widać tak jak stoisz koło roweru? Wygląda jak za mocno przeszlifowane i/lub uzupełnione ? (3 fotka) Odbiegając od wytrzymałości to nie reklamowałeś tego od razu przy odbiorze jako wady wizualne ? Ja bym za to nie zapłacił, już nawet nie wspomnę o ewentualnej odsprzedaży po czasie, bo ludzie wystarczająco się boją używanego włókna (nie koniecznie słusznie) No ale to takie luźne spojrzenie bo nie wiemy gdzie i jak to kupione i za ile, może cena uwzględniała te wady wizualne ? 1 godzinę temu, przecietny.kolarz napisał: To co u Ciebie widać to tak jak zostało napisane powyżej, poprostu końcówki mat Skoro szlifują to mogli by to przykryć kolorem odpowiednio ? Cytuj
przecietny.kolarz Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu To nie są wady wizualne. To jest lakier bezbarwny położony bezpośrednio na włókno węglowe. Tak ma być. Nie bez powodu malowanie nazywa się "Carbon Raw". Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi