dww3 Napisano wczoraj o 18:10 Napisano wczoraj o 18:10 (edytowane) Co można zakupić i na co zwracać uwagę przy zakupie elektrycznego fulla, byłaby to moja pierwsza styczność z elektrykiem. Waga użytkownika ok 110 kg więc fajnie gdyby bateria była mocna, pozycja bardziej komfort i wyprawy turystyczne po górach, raczej bez stromych zjazdów i szaleństw. Chciałbym zakupić w PL by wziąć FV Edytowane wczoraj o 19:02 przez dww3 Cytuj
Turysta05 Napisano wczoraj o 20:49 Napisano wczoraj o 20:49 Jeździłem tymi rowerami w Centrum Rowerowym z ciekawości, co oferują najnowsze modele. Napędy b. podobne, wydajne, tylko różne wyświetlacze, o ile to w ogóle można odczuć na testowym torze. Natomiast jakość amortyzatorów, pomimo symbolicznej trudności "tarki testowej" potrafi być różna, a sprzedawcy nie potrafią wyregulować, "bo nie było szkolenia nowych modeli"😂. Nie wiem jakie masz @dww3 doświadczenia z amortyzacją, ale ja bym od tego zaczął, aby mieć full-a który jest faktycznie full suspension. Jeżdżę dużo w amatorskich grupach wycieczkowych (powyżej 20 rowerów) i dziwi mnie, że ludzie zupełnie nie dbają o ustawienie, wykorzystanie amortyzatorów: "tak było w sklepie i tak zostało"!!! A przecież za to zapłacili🥴. Cytuj
Patron920 Napisano wczoraj o 20:52 Napisano wczoraj o 20:52 jeżdżę od roku na Scott Patron 920 i uwielbiam / polecam. 5200 km przejechane. Powinieneś się zmieścić w budżecie przy jakiejś promce. Spróbuj nowy model z motorem Bosch gen 5. Cytuj
Wojcio Napisano wczoraj o 21:12 Napisano wczoraj o 21:12 To mojego roweru ci nie polecę, bo to lekki elektryk z małą baterią, ale sugeruję zajrzeć do sklepu, w którym kupowałem - Piwnica Rowerowa - mam dobre doświadczenie z tego zakupu, rower był dobrze przygotowany (odbiór osobisty), a jak się zdarzyła awaria (uszkodzony dropper) to wymienili go na poczekaniu. Mają w Twoim budżecie Jam 2 - nowy Bosch (bateria 800) na rozsądnym osprzęcie. Cytuj
Buber Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 17 godzin temu, dww3 napisał: Chciałbym zakupić w PL by wziąć FV A w czym przeszkadza faktura z EU? Też można w koszty wrzucić etc.. Jedyny problem to teoretycznie serwis i gwarancja, ale to też zależy od marki. A ceny wysyłkowe w DE (zwłaszcza) potrafią być o wiele lepsze niż w PL. Niedawno kupiłem karbonowego fulla na Shimano EP801, bateria 630 a waga 24kh, poniżej 3k euro. Także ten.. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi