Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Co można zakupić i na co zwracać uwagę przy zakupie elektrycznego fulla, byłaby to moja pierwsza styczność z elektrykiem. Waga użytkownika ok 110 kg więc fajnie gdyby bateria była mocna, pozycja bardziej komfort i wyprawy turystyczne po górach, raczej bez stromych zjazdów i szaleństw. Chciałbym zakupić w PL by wziąć FV

Edytowane przez dww3
  • dww3 zmienił tytuł na [do 18000zł] Elektryczny Full
Napisano

Jeździłem tymi rowerami w Centrum Rowerowym z ciekawości, co oferują najnowsze modele. Napędy b. podobne, wydajne, tylko różne wyświetlacze, o ile to w ogóle można odczuć na testowym torze. Natomiast jakość amortyzatorów, pomimo symbolicznej trudności "tarki testowej" potrafi być różna, a sprzedawcy nie potrafią wyregulować, "bo nie było szkolenia nowych modeli"😂. Nie wiem jakie masz @dww3 doświadczenia z amortyzacją, ale ja bym od tego zaczął, aby mieć full-a który jest faktycznie full suspension. 

Jeżdżę dużo w amatorskich grupach wycieczkowych (powyżej 20 rowerów) i dziwi mnie, że ludzie zupełnie nie dbają o ustawienie, wykorzystanie amortyzatorów:  "tak było w sklepie i tak zostało"!!!  A przecież za to zapłacili🥴.

Napisano

jeżdżę od roku na Scott Patron 920 i uwielbiam / polecam. 5200 km przejechane. Powinieneś się zmieścić w budżecie przy jakiejś promce. Spróbuj nowy model z motorem Bosch gen 5.

Napisano

To mojego roweru ci nie polecę, bo to lekki elektryk z małą baterią, ale sugeruję zajrzeć do sklepu, w którym kupowałem - Piwnica Rowerowa - mam dobre doświadczenie z tego zakupu, rower był dobrze przygotowany (odbiór osobisty), a jak się zdarzyła awaria (uszkodzony dropper) to wymienili go na poczekaniu. Mają w Twoim budżecie Jam 2 - nowy Bosch (bateria 800) na rozsądnym osprzęcie.