Arturo82 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Podczas jazdy, szczególnie większego nacisku przy pedałowaniu coś mocno stuka. Suport rozkręciłem i odkręciłem, więc to nie do. Czy ktoś ma pomysł co to może być? Wielkie dzięki za każdą wskazówkę https://photos.app.goo.gl/NCoHasvygcqzGpv19 Cytuj
KSikorski Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Może być wszystko. Swego czasu już szykowałem się do reklamacji amortyzatora na okoliczność trzeszczenia połączenia rury sterowej z koroną, a źródłem trzasków było jarzmo sztycy. To stukanie może być też kwestią suportu, i jego demontaż i ponowny montaż nic nie wniesie do tematu. Jeśli jest zużyty to będzie dalej stukał. Cytuj
chudzinki Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu Ja bym wykluczył siodełko wraz ze sztycą poprzez pedałowanie na stojąco oraz kierownicę wraz z rurą sterową poprzez pedałowanie bez trzymania kierownicy (albo tak "ino ino"). No a dalej to szukanie po kolei 🙂. Cytuj
Arturo82 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu (edytowane) Dzięki za podpowiedź. Suport jest nowiutki - świeżo wymieniony miesiąc temu. To był mój pierwszy trop, ale pomimo dwukrotnego rozkręcenia i dokręcenia nie pomogło. Przy pedałowaniu na stojąco też stuka. Więc szukam dalej Edytowane 7 godzin temu przez Arturo82 Dodanie Cytuj
keltu Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu (edytowane) U mnie takie dźwięki wydawał pedał po dostaniu się syfu w okolicach gwintu (mógł też się poluzować), wykręć porządnie przeczyść a na koniec możesz nanieść troszkę Shimano Antiseize jak masz na gwint, to smar zapobiegający zapiekaniu. Edytowane 6 godzin temu przez keltu Cytuj
cervandes Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu U mnie podobny stuk po mocnym atakowaniu lewego ramienia korby. Rozbierałem korbę, wykręciłem i wkręciłem lewy pedał, ostatecznie wyprasowałem i wprasowałem suport... nadal stukało. I wtedy nadeszło olśnienie, że to może nie lewa korba podczas atakowania strzela, ale prawa podczas zdejmowania obciążenia z niej. No i bingo, prawy pedał wykręciłem, wkręciłem na czysto i cisza od kilkuset km... Cytuj
Xzc Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu Miałem podobną sytuację w szosie i byłem przekonany, że dziwne dźwięki pochodzą ze strony napędu, nasilałby się wraz z mocniejszym pedałowaniem, okazało się, że wydobywały się one z piasty i starczyło zrobić jej serwis, również w innym przypadku w fullu strzelały mi szprychy podczas pedałowania dając złudne wrażenie, że pochodzi to z okolic napędu. Cytuj
Charvel Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Suport najczęściej "pyka" co pełny obrót. Sprawdziłbym: mocowanie koła tylnego - pewnie masz QR - odkręć i jeszcze raz przykręć koło. Sprawdź pedały - nie masz SPD więc będzie Ci dość trudno pedałować jedną nogą - ale może uda Ci się jeśli drugą nogą będziesz tylko delikatnie podciągał sprawdzany podciągał do góry. Sprawdź sztycę. Jeśli masz suport HT2 BSA - zobacz czy nie masz luzu na osi korby. Zobacz czy któraś szprycha nie jest wyraźnie luźniejsza w naciągu od pozostałych. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi