grzech1991 Napisano Sobota o 06:40 Napisano Sobota o 06:40 do moderatora - tutaj jest w nawiasie klamrowym tag tematu! Cześć, czy ktoś z Was jeździ z chipem w giant z syncdrive2? Szukam drugi dzień, jest trochę informacji na forach: - peartune - podobno działa bez problemu z najnowszym firmware, ale mam taką informację tylko od jednego użytkiwnika i producenta - speedbox 3.3 - wydany na początku roku, podobno powinien działać bez problemu, ale fora emtb informują o blokadzie silnika, ale nie jestem w stanie ustalić czym się kończy. Jedna osoba wymieniała, ale inni pisza, że mimo blokady działa nadal - badass box - oszukuje przebieg i prędkość, a ja jednak lubię widzieć rzeczywistą, ponadto rower podobno wykrywa inne przełożenia niż 1.5 chociaż nie wiem w jaki sposób, swoim leciałem 50km/h spokojnie. Z góry dzięki :)
chudzinki Napisano Sobota o 13:11 Napisano Sobota o 13:11 Tylko, że to forum rowerowe 😏. Popytaj na jakiś forach z motojowejkami. 1
grzech1991 Napisano Sobota o 13:35 Autor Napisano Sobota o 13:35 o zakup tego roweru też tutaj pytałem i jakoś nie pisałeś, że to nie jest forum dla rowerów elektrycznych W innych tematach też nie widzę abyś pisał coś o zakupie rowerów elektrycznych, że to forum tylko dla analogów
KSikorski Napisano Sobota o 20:46 Napisano Sobota o 20:46 Pojazd elektryczny z speedboxem przestaje spełniać obowiązującą w polskim prawodawstwie definicję roweru. Zatem do motorowerów udać się należy i pamiętać o homologacji, polisie OC i rejestracji. 2
grzech1991 Napisano Sobota o 21:48 Autor Napisano Sobota o 21:48 (edytowane) rozumiem, na szczęscie to nie forum prawne, a rower mogę używać poza drogami publicznymi i wtedy spełnia dowolną definicje - z resztą nie o to pytałem a speedboxa nie mam, więc póki co to na szczęscie jeszcze rower Edytowane Sobota o 21:49 przez grzech1991
chudzinki Napisano wczoraj o 15:09 Napisano wczoraj o 15:09 (edytowane) W dniu 11.10.2025 o 15:35, grzech1991 napisał: o zakup tego roweru też tutaj pytałem i jakoś nie pisałeś, że to nie jest forum dla rowerów elektrycznych W innych tematach też nie widzę abyś pisał coś o zakupie rowerów elektrycznych, że to forum tylko dla analogów Ale co miałem niby pisać? Że dla co najmniej 95% użytkowników nie ma solidnych podstaw do kupowania elektryka? A może mam pisać, że nie zgadzam się z większością osób twierdzącymi, że 60 Nm to za mało do MTB? Po co? Póki rozmowy nie wchodzą na tematy odbiegające od rowerów to rzadko kiedy odzywam się w tych kwestiach. Ja wiem swoje i to mi wystarczy 🙂. A już najbardziej śmieszy mnie podejście do zakupu elektryka przez wartości Nm i Wh pomijając inne kwestie 😏. Jeżeli natomiast temat zaczyna odbiegać od rowerów to nie pozostaję obojętny... Edytowane wczoraj o 15:14 przez chudzinki
grzech1991 Napisano 23 godziny temu Autor Napisano 23 godziny temu a ok, na szczęscie to temat o rowerze. Więc nie rozumiem twoich wypowiedzi nie na temat.
chudzinki Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu Może był jak rower wybierałeś, ale to co chcesz z nim zrobić teraz przestanie nim być. Skoro jednak tego nie rozumiesz to tym gorzej dla Ciebie 🙂. Mam nadzieję, że admin zamknie ten i wszelkie następne tematy związane z taką tematyką... 1
grzech1991 Napisano 7 godzin temu Autor Napisano 7 godzin temu w jaki sposób przestanie być rowerem, skoro nie jest używany na drogach publicznych. Kto w lesie definiuje co jest rowerem, a co nie? Będzie crosem spalinowym? Policja póki co definiuje motorower jako jazdę na manetce - on dalej jej mieć nie będzie, więc kolejne pudło i teorie wyssane z palca xD Temat nie łamie regulaminu albo o czymś nie wiem. Smutne musisz mieć życie.
StrayRider Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Cytat Kto w lesie definiuje co jest rowerem, a co nie? Będzie crosem spalinowym? Akurat odpowiednie przepisy(ustawy) określają "Ruch pojazdów w lesie" i (zapewne) odnoszą się do definicji z "Prawa o ruchu drogowym". I z natury lasy państwowe są "publiczne" , a jak ktoś ma prywatny to wiadomo, wolno co się chce.
Tyfon79 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Niektórzy jak widać mają skłonności do bycia natrętnym niczym muchy. No ok można mieć smutne życie ale kim trzeba być by nie łapać aluzji co do wnerwiania ludzi? To jest jednak forum rowerowe czyli tłumacząc jak 5 -latkowi wsiada się na rower i jedzie. Nie trzeba kurna do tego żadnych Speedów, chipów, firmware i tym podobnego gowna. Skoro szanowny przyjacielu sam piszesz o "leceniu 50-ką" to nie rób z łaski swojej z nas debili bo co w trawie piszczy każdy wie. Kurna choć minimum szanujmy czyjąś inteligencję. Nie wykorzystuj na maxa kwestii, że tylko dla 'maksymalizacji ruchu" na tym forum z widomych powodów admini pewnie mają prikas by nie pacnąć takich tematów jak muchę 1 1
Mod Team sznib Napisano 2 godziny temu Mod Team Napisano 2 godziny temu Temat został usunięty.Prawdopodobna przyczyna usunięcia:- pkt 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu- podobny temat już istnieje- narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności.Zasady pisania na forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ 1
Rekomendowane odpowiedzi