Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dojeżdżam rowerem do pracy 8 km w jedną stronę,  jeżdzę również na wycieczki, jeden rower to szosa 25mm, drugi Marin Four Corners z oponami 40mm, w oponu obręcze akceptują tylko wentyle Presta. Do pracy jeżdzę Marinem. 

Po ostatniej przebitej dętce w Marinie w drodze (na szczęście z pracy) zacząłem sie zastanawiać czy jest sens spróbowac założyć dętke z uszczelniaczem (np. Slime, Barbieri), ewentualnie dętkę z wyjmowanym wkładem presta i dodać tam do srodka jakiegos uszczelniacza do opon Tubeless

Wiem ze lepiej mieć albo opony Tubeless (akurat moje koła nie są Tubeless ready), albo wymieniać detkę ale śpiesząc sie do roboty raczej wolałbym tego uniknąć, poza tym akurat tym razem i tak dętki z soba nie miałem

Stąd pytanie czy ktoś czegoś takiego próbował i czy zdało to egzamin pod katem ograniczenia przebić wymuszających wymianę dętki. Domyślam sie że w rowerze szosowym, przy ciśnieniach 6barów i wiecej to nie ma żadnego sensu, ale w Marinie jeżdze  z tyłu na ciśnieniu 3 bary. 

Edytowane przez Martinus_vm
Napisano

Ktoś nie tak dawno testował tutaj takie rozwiązanie, ale się nie sprawdziło.

Pewnie jakbyś czymś przebił i to coś nie zostało w oponie to miałoby to sens, ale jeżeli jakiś kolec czy szkło zostanie w oponie to nie ma prawa to uszczelnić, bo dętka w oponie pracuje i będzie otworek dziobać 🙂.