Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć wszystkim,

Szukam roweru fitness flat bar gravel dla osoby o wzroście około 162 cm. Rower będzie używany na co dzień, głównie jazda po asfalcie i trochę po szutrze lub leśnych ścieżkach (około 30% trasy). Obecnie jeżdżę na rowerze trekkingowym, ale chciałabym coś lżejszego i szybszego. Szukam też czegoś w miarę taniego, budżet do 5 tys. zł max. 

Nie zależy mi aż tak bardzo na marce, ważniejszy jest dla mnie dobry osprzęt. Może macie jakieś sprawdzone modele, które możecie polecić? Z góry dzięki za pomoc!

Napisano

Jednym z bezkonkurencyjnych rowerów typu fitness vel grawel z prostą kierownicą jest Cube Nulane - sztywne osie, hydrauliczne hamulce, karbonowy widelec, spory prześwit na opony, dobry napęd (chociaż ostatnio ładują do niego Shimano Cues, który nie jest zły ale trochę ciężki i mało finezyjny, co czyni go też trwałym). Podstawowa wersja ONE ma napęd tylko 1x9 ale wyższa wersja Pro ma już 2x10 i jest to bardzo fajne rower. Występują też w wersji damskiej, zwanej Trapeze oraz z wyposażeniem typu błotniki, stopki, bagażnik i oświetlenie, zwanej Fe (od fully equipped)

Napisano

Kellys soot 20 - sam wciągnąłem w zeszłym roku. Rama o bardzo przyjemnej geometrii. W tym roku włożyłem do niego kilka gravelowych gratów i też jest nieźle. Jedyny minus wąskie obręcze - prawdziwego gravela się z tego roweru nie zrobi.

Napisano

Masz koleżanko złe założenie. W rowerze rama jest najważniejsza. Osprzęt zawsze możesz wymienić. 
co do pytania na początku karkołomnie zaproponuję Trek Dual Sport 3 Gen 5 i swap na koła 28”.