thorcik Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja W sumie jak w temacie - szukam sensownej pasty do carbonu, sztyca OG-Evkin trzeszczy i generalnie nie trzyma się w aluminiowej ramie - zjeżdża o te 2-3 cm. Nowy zacisk, dokręcony z odpowiednim momentem, a nawet lekko powyżej. Dobrze, że kupiłem saszetę 5 g a nie całą tubkę od razu Cytuj
KSikorski Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja Dynamic carbon assembly. Niemniej żadna pasta nie pomoże na za luźne połączenie. 2 Cytuj
pecio Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja FINISH LINE Fiber Grip. Stosuję od lat z dobrym skutkiem. 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja Od czasu pierwszej carbosztycy używam pasty* z Decla. Dużo nie kosztowała, dużo nie potrzeba, ale łapie bardzo dobrze. https://www.decathlon.pl/p/pasta-montazowa-do-elementow-z-wlokna-weglowego-decathlon/_/R-p-341630 * - pasta posiadane przeze mnie, to wersja sprzed kilku lat - inne opakowanie, ale idę o zakład, że "żel" ten sam. 1 Cytuj
Chociemir Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja (edytowane) 2 godziny temu, Mandoleran napisał: Albo mocno polecana Effetto Mariposa Cargogrip "Polecana" przez kogo? Przecież to jest kiepski produkt... Warto byłoby zmierzyć czy sztyca trzyma wymiar. Jeśli jest dużo na minusie to pasta nie pomoże. Edytowane 15 Maja przez Chociemir Cytuj
Mandoleran Napisano 15 Maja Napisano 15 Maja No sam nie mam, ale wielokrotnie była tutaj polecana przez użytkowników, właśnie między innymi z problemem ze skrzypieniem. Z tego co pamiętam to ona lekko klei, co powoduje dodatkowo uszczelnienie. Kumpel jedynie ma, bo sam mu ją poleciłem i jakoś mi nic nie gadał że to "kiepski" produkt No ale sam tego nie używałem, pewnie kiedyś kupie, choćby z czystej ciekawości. Cytuj
Chociemir Napisano 16 Maja Napisano 16 Maja Wcale nie była "wielokrotnie (...) tutaj polecana przez użytkowników"... Cytuj
KSikorski Napisano 16 Maja Napisano 16 Maja Była polecana przez jednego, mocno aktywnego swego czasu użytkownika... Cytuj
thorcik Napisano 16 Maja Autor Napisano 16 Maja Dzięki Posmarowałem wcześniej pastą Finish Line więc chyba skill issue. Rozłożę, wyczyszczę, zmierzę, złożę od nowa i zobaczymy, co z tego wyjdzie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi