burz Napisano Sobota o 14:47 Napisano Sobota o 14:47 Mam dylemat. Syn kupuje gravela w ten weekend i waha sie co do rozmiaru. Przy wzroście 180 cm powinien brać rozmiar 53,5 (wg tabeli producenta dla osób 170-180) czy jednak 54,5 (175-190)? Polecałem mu mniejszy, ale teraz wam wątpliwości… Cytuj
burz Napisano Sobota o 15:21 Autor Napisano Sobota o 15:21 Według tabel ze strony producenta - Kellys - powinien brać jednak 54,5, czyli M. Cytuj
SpinOff Napisano wczoraj o 00:09 Napisano wczoraj o 00:09 Rozmiary S, M, L, i ich liczbowe odpowiedniki nie mówią absolutnie nic. Jedyna rzecz jaka się liczy to geometria ramy, czyli długość poszczególnych rurek. Dobieranie rozmiaru tylko po wzroście i tabelce producenta to loteria. Cytuj
Greg1 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu @burz A jaki to model Kellysa, że ma taką dziwną rozmiarówkę? Mam Soot 50 i jest ram trochę inaczej Ja mam 183 cm wzrostu, 87 cm przekrok i kupiłem L bo chciałem mieć wyżej główkę ramy i bardziej rekreacyjną pozycję ale musiałem dać krótszy o 2 cm mostek, żeby było mi wygodnie, więc Twój syn przy 180 cm wzrostu na pewno powinien kupić rozmiar M 1 Cytuj
burz Napisano 19 godzin temu Autor Napisano 19 godzin temu Soot 80. Kupił M, dziś kurier przywozi i składamy. Dzięki wszystkim. 1 Cytuj
burz Napisano 10 godzin temu Autor Napisano 10 godzin temu (edytowane) Kurier był późno, więc po złożeniu czasu na przejażdżkę już nie było. Ale… do czego są te niebieskie plastikowe krążki oraz metalowa blaszka? Edytowane 10 godzin temu przez burz Cytuj
Greg1 Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu A czy te niebieskie krążki to nie jest przypadkiem folia samoprzylepna, żeby zabezpieczyć np. główkę ramy, żeby kable nie obcierały lakieru? Metalowa blaszka to nie wiem dokładnie ale kiedyś były takie stosowane chyba w przedniej przerzutce, żeby gdzieś tam podłożyć Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi