Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dylemat. Syn kupuje gravela w ten weekend i waha sie co do rozmiaru. 
Przy wzroście 180 cm powinien brać rozmiar 53,5 (wg tabeli producenta dla osób 170-180) czy jednak 54,5 (175-190)?

Polecałem mu mniejszy, ale teraz wam wątpliwości…

Napisano

Rozmiary S, M, L, i ich liczbowe odpowiedniki nie mówią absolutnie nic. Jedyna rzecz jaka się liczy to geometria ramy, czyli długość poszczególnych rurek.

Dobieranie rozmiaru tylko po wzroście i tabelce producenta to loteria.

Napisano

@burz A jaki to model Kellysa, że ma taką dziwną rozmiarówkę? Mam Soot 50 i jest ram trochę inaczej 

image.thumb.jpeg.56cd365e066e8c5e883158fc34712ac6.jpeg

image.jpeg.36ef053be79970aa23bd09923b6ec2e8.jpeg

Ja mam 183 cm wzrostu, 87 cm przekrok i kupiłem L bo chciałem mieć wyżej główkę ramy i bardziej rekreacyjną pozycję ale musiałem dać krótszy o 2 cm mostek, żeby było mi wygodnie, więc Twój syn przy 180 cm wzrostu na pewno powinien kupić rozmiar M

• +1 pomógł 1
Napisano (edytowane)

Kurier był późno, więc po złożeniu czasu na przejażdżkę już nie było. Ale… do czego są te niebieskie plastikowe krążki oraz metalowa blaszka?

IMG_0293-compressed.jpeg

Edytowane przez burz
Napisano

A czy te niebieskie krążki to nie jest przypadkiem folia samoprzylepna, żeby zabezpieczyć np. główkę ramy, żeby kable nie obcierały lakieru? Metalowa blaszka to nie wiem dokładnie ale kiedyś były takie stosowane chyba w przedniej przerzutce, żeby gdzieś tam podłożyć