szajbna Napisano 26 Grudnia 2025 Napisano 26 Grudnia 2025 Ale to chyba na odwrót, mozna kupić coiny za power gemy które jak chcesz kupić to otwiera sie strona płatności. Cytuj
pecio Napisano 26 Grudnia 2025 Autor Napisano 26 Grudnia 2025 Dalej nie patrzyłem. Muszę obadać sprawę w tym kierunku. Cytuj
pecio Napisano 27 Grudnia 2025 Autor Napisano 27 Grudnia 2025 Dziś ładnie pracowałem z mocarną panią z Germanii. Świetna jazda była , poniżej 3 wacików nie spadało. Fajnie , że foremka pomalutku wraca. Cytuj
szajbna Napisano 28 Grudnia 2025 Napisano 28 Grudnia 2025 U mnie wielbłąd w użyciu dziś rekordowa trasa, trzeba zbierać brakujące km. 1 Cytuj
pecio Napisano 28 Grudnia 2025 Autor Napisano 28 Grudnia 2025 Łożesz kurna .....ładnie tym statkiem popłynąłeś.👍 Dla mnie jeszcze za bogato na tym etapie przywracania foremki. Cytuj
pecio Napisano 1 Stycznia Autor Napisano 1 Stycznia (edytowane) 🍾 W ramach odparowywania % , skoro nastała poranna jutrzenka odbyło się ostre 16km pedalstwo na wielbłądzie . Nowych szpejów , zdobywania tras za horyzontem , zdrowego , pomyślnego i bez kontuzji Nowego Roku 2026. Edytowane 1 Stycznia przez pecio Cytuj
szajbna Napisano 1 Stycznia Napisano 1 Stycznia Wzajemnie wszystkiego najlepszego, zdrowia i kondycji do przejechania setek kilometrów w nowe miejsca. Ps. Dziś chyba dzień regeneracji, ostatnie 9 dni kręciłem jak szalony, a grudzień zamknąłem ponad 1kkm, cały rok ponad 10k, jestem zadowolony, czas myśleć o planach na 2026 🤔 Cytuj
Talrand Napisano 8 Stycznia Napisano 8 Stycznia Ktoś z was się pokusił o dłuższą przejażdżkę w vEveresting Day (29-go gru)? 😆 Cytuj
pecio Napisano 24 Stycznia Autor Napisano 24 Stycznia Kurna blada i po co było płacić za Bhutan u wielbłąda jak teraz dali za darmo . 😧 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego (edytowane) Drodzy hodowcy chomika/ów, jak to mawiał mój drużynowy, "ze względu na wzgląd" zaczął mi się rodzić pomysł na dołączenie do szanownego grona. Teoretycznie byłem już na "tak" za Wahoo KICKR CORE 2 Smart Zwift Cog/Click , ale że ostatnio w Declu wleciała promka na Van Rysel D500 Zwift Cog/Click to zaczęło się... Porównując te dwa "chomiki" różnice nie są jakieś mega wielkie - cenowo już tak (referencyjne ceny z Decla). Nie jestem jakiś PRO, nie przykładam wielkiej wagi do cyferek/tabelek. Liczy cię jakiś tam progress. Zwift jakoś ze swoim światem do mnie do końca nie przemawia, celuję w Rouvy. Co będzie lepsze waszym zdaniem dla amatora w temacie? Ktoś coś podpowie? Edytowane 2 Lutego przez CoolBreezeOne Cytuj
nctrns Napisano 2 Lutego Napisano 2 Lutego Jak tak jak piszesz nie przykładasz wielkiej wagi do cyferek, to bez różnicy. Teoretycznie od wagi koła zamachowego zależy to jak "realistyczne" są doznania, ale mam jeden z topowych trenażerów i odczucia nie są zbyt realistyczne - opór bardziej przypomina zaciągnięty hamulec, niż opór z jazdy pod górę czy z dużą prędkością. Jeśli chodzi cog/click, to z rouvy działa tak sobie, bo to patent zwifta i nie chcą otworzyć protokołu. U mnie żeby działało, muszę odpalić najpierw zwifta (nie trzeba mieć subskrypcji, tylko po prostu konto), potem rouvy. A i tak nie zawsze działa bezproblemowo. Jeśli będziesz chciał iść w tym kierunku, to nie aktualizuj firmware w clicku. Zawsze też możesz założyć zwykłą kasetę. 1 Cytuj
pecio Napisano 2 Lutego Autor Napisano 2 Lutego (edytowane) @CoolBreezeOne odnośnie "coga" mam takie same odczucia jak @nctrns . Na Rouvy i wielbłądzie kiepskie odczucia. Z drugiej strony te "wysoko- półkowe " 😉 Wahoo ( ja mam Wahoo Kickr V5.0)mają fenomenalną optymalizację pod kątem e- sportowym z Zwiftem i Rouvy. Nie wiem jak ma Kickr Core 2 ale ja osobiście skłaniałbym się w kierunku Wahoo. Edytowane 2 Lutego przez pecio 1 Cytuj
karczk Napisano 3 Lutego Napisano 3 Lutego @CoolBreezeOne Jeżeli zdecydowałbyś się na kickr, to warto kupić ze sklepu, który będzie w razie czego bezproblemowy jeśli chodzi o reklamacje. Niestety jest dużo przypadków, gdzie były problemy z różnymi hałasami - wahoo często wymienia całą jednostkę. Czy są tacy "pro"? Moim zdaniem nie, to bardziej dobry PR dobrany do licznych zgłoszeń. Wystarczy poszukać na necie ile jest komentarzy pod filmami lub na forach. Nawet powstały poradniki (nieoficjalne) jak wymienić samemu łożyska. Jakość nie jest najlepszą, więc bezpiecznie założyć, że druga wersja core też może mieć takie przypadłości. Nie wiem jak wypada Van Rysel D500, ale jeśli miałby dobre opinie + 3 lata gwarancji, to wygląda to interesująco. 1 Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego @nctrns, @pecio, @karczk, dzięki za opinię. Myślę i myślę i coraz bardziej skłaniam się ku VanRyśkowi. Dlaczego? Technicznie VR jest niewiele słabszy od WH. Tak jak pisałem wcześniej, nie potrzebuję trenażera do jakiegoś mega treningu. O niedogodnościach z Z-COGiem i platformami trzecimi czytałem i jestem w stanie zaakceptować niedogodności. Jak będzie to już naprawdę upierdliwe, to tak jak pisał @nctrns, zawsze jest opcja z kasetą. Odzywa się też we mnie wewnętrzna cebula: uwzględniając Declowskie punkty, to za niecałe 1,6k ogarniam całe stanowisko (hardware - mata, podst. pod koło, ochraniacz na ramę). Zanim podejmę ostateczną decyzję idę na testy sprawdzić czy w ogóle "chomik" będzie dla mnie. Testy na Kickr Core V2, ale chodzi o samo mielenie w miejscu. Bardzo ciekawy jestem jak to zniosę Cytuj
pecio Napisano 4 Lutego Autor Napisano 4 Lutego (edytowane) @CoolBreezeOne właśnie po to powstały te wszystkie apki aby dało się w duchu rywalizacji 😉 pokręcić dłużej niż pięć minut . A zamiast ochraniaczy na ramę , mat priorytetowo potraktuj solidny wentylator. Bez dmuchacza daleko nie pomielisz kołowrotkiem . Na Rouvy swego czasu kolega @dfq kręcił filmiki i wrzucał trasy . Miło było tak sentymentalnie bzyknąć się do Tyńca. I tak oto motywacja była do kręcenia . Edytowane 4 Lutego przez pecio Cytuj
CoolBreezeOne Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego @pecio, śmigła w domu już jakieś mam. Mata musi być, bo mi żoncia I'll kill ya! zrobi. Co do rywalizacji, to ostatnio jakoś tak mam, że rywalizuję, baa raczej walczę, sam ze sobą Cytuj
ernorator Napisano 4 Lutego Napisano 4 Lutego Jakiś ręcznik na kierownicę i na ramę, żeby się nie pocić pod owijkę, w stery i suport. A tu wraca Wahoo na białym koniu https://www.pepper.pl/promocje/wahoo-kickr-core-v2-zwift-cogclick-1218557 Myślę, że sobie coś takiego zorganizuje na wiatrak. https://www.amazon.pl/Vacmaster-podlogowy-wentylator-uszkodzeń-spowodowanych/dp/B08Z7GX6MD/ref=sr_1_1?__mk_pl_PL=ÅMÅŽÕÑ&crid=2XBFWD2UA7X1A&dib=eyJ2IjoiMSJ9.na-unoTGO3iYKn-nh6dFSYqTAhpXV2ATUEpYrva_9Hn_Ootju1WJ0tPAamZ532jv.9-7m4OBQpAWyt2hRMoqGrjwVqT2FF1F-A_jiwVx-8i4&dib_tag=se&keywords=Vacmaster+Air+Mover+Cardio54&qid=1770211045&sprefix=vacmaster+air+mover+cardio54%2Caps%2C102&sr=8-1 Cytuj
ernorator Napisano Czwartek o 06:30 Napisano Czwartek o 06:30 Jeszcze 119pln mniej Wahoo Fitness KICKR CORE 2 ZWIFT COG AND CLICK 1680pln - https://www.amazon.pl/dp/B0FLQDCR7X?ref=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_42TW8KYBT8ADEJMHVXWK&ref_=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_42TW8KYBT8ADEJMHVXWK&social_share=cm_sw_r_cso_cp_apin_dp_42TW8KYBT8ADEJMHVXWK&tag=ugcplpepper21-21&ascsubtag=ppr-pl-788942202 Cytuj
ernorator Napisano Piątek o 09:14 Napisano Piątek o 09:14 jeszcze 1 pln mniej w centrumrowerowym https://www.centrumrowerowe.pl/trenazer-interaktywny-wahoo-kickr-core-v2-pd50498/ Cytuj
CoolBreezeOne Napisano Piątek o 18:45 Napisano Piątek o 18:45 Tak się zastanawiałem, zastanawiam, że aż poszedłem dzisiaj na najlepszy trenażer Uff, tego mi było potrzeba - jeszcze chwila i bym klikał któryś koszyk😉 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi