Skocz do zawartości

[łączenie] plików .gpx

krism4a1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć, może głupie pytanie, ale stary już jestem, nie mogę ogarnąć tematu:

Jak połączyć dwie trasy zapisane w dwóch plikach .gpx?

Z przyczyn technicznych musiałem przerwać nagrywanie trasy i ruszyć od zera. 

Mam komoot, Strava (w wersji z subskrypcją)

Jeśli można poza tematem: właśnie zjechaliśmy z R10 Piaski Świnoujście (przez Hel) ok 600 km / 7 dni. (cały czas słońce, zero deszczu)

Napisano
13 godzin temu, krism4a1 napisał:

Jeśli można poza tematem: właśnie zjechaliśmy z R10 Piaski Świnoujście (przez Hel) ok 600 km / 7 dni. (cały czas słońce, zero deszczu)

Super wynik! Jak z trasą - są odcinki nieprzejezdne dla gravela z sakwami, typu piachy albo kocie łby? Ja się wytłukłem po Mazurach, chociaż była jeszcze opcja polskiego wybrzeża i niemieckiego, kierunek Rugia.

Pozdrawiam!

Napisano
W dniu 1.06.2024 o 11:24, bzyk69 napisał:

Ja tam bardzo często łącze gpx'y moich wycieczek.

Dzięki - pomogło, aczkolwiek to trochę upierdliwe.

temat rozwiązany.

W dniu 1.06.2024 o 11:09, spidelli napisał:

Jak z trasą - są odcinki nieprzejezdne dla gravela z sakwami, typu piachy albo kocie łby?

Jechałem moim gravelem (jest w moim profilu) opony 42 Vittoria. Trasa jest zróżnicowana tak bardzo jak można sobie to tylko wyobrazić (a ominęliśmy Kluki) najgorsze są płyty "jumbo?" są odcinki które nazwałbym czołgowymi... 

Napisano

@krism4a1 Dzięki czyli jeszcze jest hardkorowo ;) Kluki mam zaliczone na retro MTB w tym ten fragment z pomostami i błotami ale w sierpniu to chyba raczej sucho było :) 

Płyty kocham namiętnie :D Skutecznie kopią po rękach :) 

Ad vocem - ja odpaliłem tę stronkę, którą @bzyk69 linkował ale na telefonie w słońcu (plażowałem) to wuja widać; miałem to zrobić na tablecie po powrocie ale apką na Androida dało radę.

Napisano

Są jak najbardziej tekstowe i można je  łączyć w notatniku, ale to pewne uproszczenie, bo mogą mieć dosyć złożoną strukturę (bo są tekstowe, ale XML) i proste łączenie na zasadzie ctrl+c ctrl+v bywa zawodne. Na przykład jeśli chcemy połączyć dwa ślady w jeden, a nie mieć dwóch osobnych śladów w jednym pliku. 

Więc notatnik tak, ale zazwyczaj z odrobiną sensownej edycji...

https://wiki.openstreetmap.org/wiki/GPX

Napisano
6 minut temu, HSM napisał:

Więc notatnik tak, ale zazwyczaj z odrobiną sensownej edycji...

Jak ktos chce to mozna i czasy sobie poprawic :D 

Ja skladalem jeden plik z dziewieciu. Nie podkrecalem czasu, ale zmienialem zeby byly bezposrednio po sobie. Nie bylo trudne w Notepad

TdS_d.jpg.1898e3d83798c157f41cdd8ff061e8af.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...