Skocz do zawartości

[Rogi na kierę MTB] Może wiocha, ale potrzebuję. Jak to założyć, gdy otwór za cienki?

marekdam1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć! 2 tygodnie temu kupiłem Trenia X-Caliber 8 i jeździ się kozacko, ale niestety ze względu na liczne cywilne zastosowania potrzebuję dać nadgarstkom odpocząć, bo pojawia się niebagatelny ból. Kupiłem sobie więc najprostsze rogi z Kellysa, 10cm stali, nasadowe na krańce kiery. Problem w tym, że nigdzie nie pisze nic o wymiarach obejmy montażowej, więc wydawało mi się, że jest jakiś standard. Obciąłem jakieś 5mm stockowego gripa i zdziwko. Nie mogę tego nałożyć, a objemka się nie rozwiera.

obraz.png.9ee8b9296d57e6b603a88b2b7c460026.png

I tu pytanie, czy jakimś cudem mam za grubą kierownicę, czy jest jakaś metoda rozwarcia tego? Kompletnie zgłupiałem i co prawda ani rogi ani gripy drogie nie są, po prostu zagwozdka, którą chciałbym rozwiązać dla własnej wygody.

Z góry dzięki za pomoc jak zawsze!

EDYCJA, gdyby ktoś szukał podobnego rozwiązania: okazało się, że na końcówce grip ma pod gumą jeszcze plastik, który zwiększa obwód. Wystarczyło go obciąć brzeszczocikiem i rogi siedzą.

Napisano

Miałem pisać 

Musi pasować 😏

Szkoda było niszczyć orginalne gripy 🙁🙁🙁

kupić coś w stylu ergonow 40 zł 

IMG_9474.jpeg

Wygodnie 

Ja u siebie takie założyłem w sumie też w xcalibrze 

IMG_9475.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...