Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Wszystko jest jasne, ale u mnie  nie znajduje lampki opisanej jako SBL. Po prostu przy dodaniu Radaru dodaje się lampka opisana w sekcji Światła jako RADAR. Ma otwarty  kłódkę i napis ANT+. Jak to kasuje i szukam to znajduje się po prostu coś opisane jako światło i jakiś ID. Jak to dodam to w Światła pokazuje się RADAR. Nie ma żądnego SBL :D 

PS
Mam zainstalowane Smart Bike Lights #2

Edytowane przez Eathan
Napisano (edytowane)

Ok. To daj SBL  bez #2 .    Usuń pola danych  . Jak podczas instalacji będzie chciało konfigurować / utworzyć  ekran  to nie pozwól na to.  Potem parowanie   w wyszukaj wszystkie czujniki 

20260601_134931_1[1].jpg

Choć to bez znaczenia która wersja SBL.  Szukasz w "WSZYSTKIE CZUJNIKI" . I musisz usunąć pola danych SBL lub nie dopuścić do ich instalacji. 

Nie może być  żadnych pól danych korzystających  z "obejścia BLE " czyli mybiketrafic czy SBL pod żadną postacią 

Edytowane przez pecio
Napisano (edytowane)

To jeszcze inaczej  . Odinstaluj  w Connect IQ  SBL#2 i MYBIKETRAFIC jak masz.  W Edge 1040 w czujnikach usuń  Radar. 

Wgraj ponownie  SBL i ustaw konfigurację . Nie dopuść do utworzenia  ekranu z danymi SBL  !!!!! 

Włącz Varię w tryb parowania  i w Edge w czujnikach daj znajdź WSZYSTKIE.  Wyskoczy lista  jak na foto co dałem wyżej.   Sparuj najpierw Radar.  Potem daj ponownie wyszukaj wszystkie . Wyskoczy  tylko Connect IQ SBL RD xxxx - sparuj .    Wyłącz Varię .  W Edge  dodaj teraz ekran danych SBL.  Odpal Varię . 

Robione Edek 1040 solar   v.31.30 /  RearVue Varia 820  v.6.70 / SBL 0.32.1

Edytowane przez pecio
Napisano

Dobra... Powiem tak! Już zapomniałem po co to zmieniam ale nadal nie wygląda to tak jak opisałeś. Zainstalowałem SBL bez dopisku #2, dodałem konfig z odpowiednią opcją. Teraz jest tak:

• wykrywa radar i sbl coś tam i samo światło, 
  • dodaje radar, 
  • dodaję SBL cośtam.

W czujnikach widzę radar i SBL coś tam. W Światła mam tylko przednie światło. nie ma tam SBL ani nic innego. 

Dodaje pole SBL (bez #2) i nie mam panelu od Variatki. Jest tylko panel od Magene. Dodałem więc to światło to się wykrywa, poza SBL, wskoczył do światła. Mam sterowanie w panelu SBL :D 

I tak to zostawię. Zwłaszcza, że już nie wiem o co toczy się ten bój :D 

Napisano

Jeszcze raz na koniec:

• usunąłem
    • Radar Varia
    • Światła / RADAR
    • nie miałem SBL więc nie kasowałem, 
  • usunąłem pole SBL
  • wyłączyłem i włączyłem Garmin i Varię.
  • wyszukałem wszystkie czujniki, znalazł: RADAR Varia i SBL, 
  • dodałem RADAR, 
  • ponownie wyszukałem wszystko, znalazł SBL
  • dodałem SBL, 
  • wyłączyłem i włączyłem Varię, 
  • dodałem pole SBL. Mam oba panele. 

Tyle, że jak sobie wejdę do czujników to widzę:

• Radar Varia 
  • SBL RD coś tam 
  • Światła / Radar

:D 

@pecio i tak mam. Tyle, że w Czujniki / Światła mam Radar którego nie dodałem :D 

Napisano

@pecio no to pięknie dziękuję i to piwo to chyba musimy ogarnąć. Powiem Ci, że pojawienie się tego Radaru w Światła mnie zaskoczyło. Kasuję a to wraca. Poza tym SBL#2 nie zwracało czujnika SBL RD. Dopiero SBL (bez #2) zwróciło czujnik SBL RD. 

Dobrze, że łysy jestem bo bym wyłysiał przez tego Garmina :D