Eathan Napisano 13 godzin temu Napisano 13 godzin temu (edytowane) Wszystko jest jasne, ale u mnie nie znajduje lampki opisanej jako SBL. Po prostu przy dodaniu Radaru dodaje się lampka opisana w sekcji Światła jako RADAR. Ma otwarty kłódkę i napis ANT+. Jak to kasuje i szukam to znajduje się po prostu coś opisane jako światło i jakiś ID. Jak to dodam to w Światła pokazuje się RADAR. Nie ma żądnego SBL PS Mam zainstalowane Smart Bike Lights #2 Edytowane 13 godzin temu przez Eathan Cytuj
Eathan Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Dodam jeszcze, że jak szukam tylko czujników Connect IQ to też nie znajduje Cytuj
pecio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) Ok. To daj SBL bez #2 . Usuń pola danych . Jak podczas instalacji będzie chciało konfigurować / utworzyć ekran to nie pozwól na to. Potem parowanie w wyszukaj wszystkie czujniki Choć to bez znaczenia która wersja SBL. Szukasz w "WSZYSTKIE CZUJNIKI" . I musisz usunąć pola danych SBL lub nie dopuścić do ich instalacji. Nie może być żadnych pól danych korzystających z "obejścia BLE " czyli mybiketrafic czy SBL pod żadną postacią Edytowane 12 godzin temu przez pecio Cytuj
pecio Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu (edytowane) To jeszcze inaczej . Odinstaluj w Connect IQ SBL#2 i MYBIKETRAFIC jak masz. W Edge 1040 w czujnikach usuń Radar. Wgraj ponownie SBL i ustaw konfigurację . Nie dopuść do utworzenia ekranu z danymi SBL !!!!! Włącz Varię w tryb parowania i w Edge w czujnikach daj znajdź WSZYSTKIE. Wyskoczy lista jak na foto co dałem wyżej. Sparuj najpierw Radar. Potem daj ponownie wyszukaj wszystkie . Wyskoczy tylko Connect IQ SBL RD xxxx - sparuj . Wyłącz Varię . W Edge dodaj teraz ekran danych SBL. Odpal Varię . Robione Edek 1040 solar v.31.30 / RearVue Varia 820 v.6.70 / SBL 0.32.1 Edytowane 12 godzin temu przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Dobra... Powiem tak! Już zapomniałem po co to zmieniam ale nadal nie wygląda to tak jak opisałeś. Zainstalowałem SBL bez dopisku #2, dodałem konfig z odpowiednią opcją. Teraz jest tak: wykrywa radar i sbl coś tam i samo światło, dodaje radar, dodaję SBL cośtam. W czujnikach widzę radar i SBL coś tam. W Światła mam tylko przednie światło. nie ma tam SBL ani nic innego. Dodaje pole SBL (bez #2) i nie mam panelu od Variatki. Jest tylko panel od Magene. Dodałem więc to światło to się wykrywa, poza SBL, wskoczył do światła. Mam sterowanie w panelu SBL I tak to zostawię. Zwłaszcza, że już nie wiem o co toczy się ten bój Cytuj
Eathan Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Jeszcze raz na koniec: usunąłem Radar Varia Światła / RADAR nie miałem SBL więc nie kasowałem, usunąłem pole SBL wyłączyłem i włączyłem Garmin i Varię. wyszukałem wszystkie czujniki, znalazł: RADAR Varia i SBL, dodałem RADAR, ponownie wyszukałem wszystko, znalazł SBL dodałem SBL, wyłączyłem i włączyłem Varię, dodałem pole SBL. Mam oba panele. Tyle, że jak sobie wejdę do czujników to widzę: Radar Varia SBL RD coś tam Światła / Radar @pecio i tak mam. Tyle, że w Czujniki / Światła mam Radar którego nie dodałem Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) I tak powinno być ! Masz bardzo dobrze. Bo Radar czyli to obejście teraz steruje światłami Varii. Edytowane 11 godzin temu przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu @pecio no to pięknie dziękuję i to piwo to chyba musimy ogarnąć. Powiem Ci, że pojawienie się tego Radaru w Światła mnie zaskoczyło. Kasuję a to wraca. Poza tym SBL#2 nie zwracało czujnika SBL RD. Dopiero SBL (bez #2) zwróciło czujnik SBL RD. Dobrze, że łysy jestem bo bym wyłysiał przez tego Garmina Cytuj
pecio Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu (edytowane) Przy Garminie człowiek nie zejdzie z nudów. ...... za to go kocham 🤣😉 Edytowane 11 godzin temu przez pecio 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi