Eathan Napisano Poniedziałek o 13:24 Napisano Poniedziałek o 13:24 (edytowane) Wszystko jest jasne, ale u mnie nie znajduje lampki opisanej jako SBL. Po prostu przy dodaniu Radaru dodaje się lampka opisana w sekcji Światła jako RADAR. Ma otwarty kłódkę i napis ANT+. Jak to kasuje i szukam to znajduje się po prostu coś opisane jako światło i jakiś ID. Jak to dodam to w Światła pokazuje się RADAR. Nie ma żądnego SBL PS Mam zainstalowane Smart Bike Lights #2 Edytowane Poniedziałek o 13:28 przez Eathan Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 13:40 Napisano Poniedziałek o 13:40 Dodam jeszcze, że jak szukam tylko czujników Connect IQ to też nie znajduje Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 13:43 Napisano Poniedziałek o 13:43 (edytowane) Ok. To daj SBL bez #2 . Usuń pola danych . Jak podczas instalacji będzie chciało konfigurować / utworzyć ekran to nie pozwól na to. Potem parowanie w wyszukaj wszystkie czujniki Choć to bez znaczenia która wersja SBL. Szukasz w "WSZYSTKIE CZUJNIKI" . I musisz usunąć pola danych SBL lub nie dopuścić do ich instalacji. Nie może być żadnych pól danych korzystających z "obejścia BLE " czyli mybiketrafic czy SBL pod żadną postacią Edytowane Poniedziałek o 13:54 przez pecio Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 14:10 Napisano Poniedziałek o 14:10 (edytowane) To jeszcze inaczej . Odinstaluj w Connect IQ SBL#2 i MYBIKETRAFIC jak masz. W Edge 1040 w czujnikach usuń Radar. Wgraj ponownie SBL i ustaw konfigurację . Nie dopuść do utworzenia ekranu z danymi SBL !!!!! Włącz Varię w tryb parowania i w Edge w czujnikach daj znajdź WSZYSTKIE. Wyskoczy lista jak na foto co dałem wyżej. Sparuj najpierw Radar. Potem daj ponownie wyszukaj wszystkie . Wyskoczy tylko Connect IQ SBL RD xxxx - sparuj . Wyłącz Varię . W Edge dodaj teraz ekran danych SBL. Odpal Varię . Robione Edek 1040 solar v.31.30 / RearVue Varia 820 v.6.70 / SBL 0.32.1 Edytowane Poniedziałek o 14:16 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 14:17 Napisano Poniedziałek o 14:17 Dobra... Powiem tak! Już zapomniałem po co to zmieniam ale nadal nie wygląda to tak jak opisałeś. Zainstalowałem SBL bez dopisku #2, dodałem konfig z odpowiednią opcją. Teraz jest tak: wykrywa radar i sbl coś tam i samo światło, dodaje radar, dodaję SBL cośtam. W czujnikach widzę radar i SBL coś tam. W Światła mam tylko przednie światło. nie ma tam SBL ani nic innego. Dodaje pole SBL (bez #2) i nie mam panelu od Variatki. Jest tylko panel od Magene. Dodałem więc to światło to się wykrywa, poza SBL, wskoczył do światła. Mam sterowanie w panelu SBL I tak to zostawię. Zwłaszcza, że już nie wiem o co toczy się ten bój Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 14:31 Napisano Poniedziałek o 14:31 Jeszcze raz na koniec: usunąłem Radar Varia Światła / RADAR nie miałem SBL więc nie kasowałem, usunąłem pole SBL wyłączyłem i włączyłem Garmin i Varię. wyszukałem wszystkie czujniki, znalazł: RADAR Varia i SBL, dodałem RADAR, ponownie wyszukałem wszystko, znalazł SBL dodałem SBL, wyłączyłem i włączyłem Varię, dodałem pole SBL. Mam oba panele. Tyle, że jak sobie wejdę do czujników to widzę: Radar Varia SBL RD coś tam Światła / Radar @pecio i tak mam. Tyle, że w Czujniki / Światła mam Radar którego nie dodałem Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 14:34 Napisano Poniedziałek o 14:34 (edytowane) I tak powinno być ! Masz bardzo dobrze. Bo Radar czyli to obejście teraz steruje światłami Varii. Edytowane Poniedziałek o 14:34 przez pecio Cytuj
Eathan Napisano Poniedziałek o 14:36 Napisano Poniedziałek o 14:36 @pecio no to pięknie dziękuję i to piwo to chyba musimy ogarnąć. Powiem Ci, że pojawienie się tego Radaru w Światła mnie zaskoczyło. Kasuję a to wraca. Poza tym SBL#2 nie zwracało czujnika SBL RD. Dopiero SBL (bez #2) zwróciło czujnik SBL RD. Dobrze, że łysy jestem bo bym wyłysiał przez tego Garmina Cytuj
pecio Napisano Poniedziałek o 14:39 Napisano Poniedziałek o 14:39 (edytowane) Przy Garminie człowiek nie zejdzie z nudów. ...... za to go kocham 🤣😉 Edytowane Poniedziałek o 14:50 przez pecio 2 Cytuj
burz Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) … Edytowane 8 godzin temu przez burz Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi