chrismel Napisano Piątek o 20:43 Napisano Piątek o 20:43 Testowałem różne lampki i żadne odcięcie nie działa tak dobrze jak w lampkach z lustrem. Powyżej granicy odcięcia jest prawie czerń. Jak zależy nam na nieoślepianiu innych warto wybrać lampkę spełniającą normę StVZO. Ta norma określa m.in. ile % światła może się wydostawać ponad odcięcie. Przy okazji określa też przez jaki okres czasu lampka świeci z określoną mocą. Tak przy okazji, jak ktoś nie ma dużych ograniczeń finansowych, warto się zapoznać z ofertą Lupine. Mają ciekawe rozwiązania: https://www.lupinelights.com/en Cytuj
burz Napisano Piątek o 22:06 Napisano Piątek o 22:06 (edytowane) 2 godziny temu, pecio napisał: optyka jest tak zrobiona aby snop leciał w dół Również w mocowaniu pod kierą, czyli lampa na plecach? Patrząc na zdjęcie raczej nie jest przystosowana do takiego montażu. edyta - hyba jednak jest (drugie zdjęcie) Edytowane Piątek o 22:25 przez burz Cytuj
Eathan Napisano wczoraj o 01:14 Napisano wczoraj o 01:14 @burz da się przełożyć mocowanie - po drugiej stronie jest zaślepka, zdejmujesz, przekręcasz mocowanie a do poprzedniego wsadzasz zaślepkę. Rozwiązanie bardzo zmyślne. Z drugiej strony chyba najlepsze jakie spotkałem dla obrócenia mocowania to patent z lampy GEOID, która ma zdejmowany przód z "soczeką" i obracany o 180 stopni. Cytuj
Mandoleran Napisano 20 godzin temu Napisano 20 godzin temu 12 godzin temu, burz napisał: edyta - hyba jednak jest (drugie zdjęcie) Tego typu montaż pod kierownik jest chyba najlepszy i najwygodniejszy, mam coś podobnego w swojej Magicshine i absoluto-zero-problema polecam!! 1 Cytuj
pecio Napisano 19 godzin temu Napisano 19 godzin temu No dobrze kierownicy i kierowniczki 😉 ..... lecimy. Zrobione przetestowane , działa aż miło. To jest już wersja ostateczna. Nie będę robił jak Garmin poprawek poprawki 😁. Ustawienia w smarcie Varii pominę bo chyba wszyscy już je znają . Skupimy się na Magence. po przekroczeniu 5km/h w dzień uruchamia się tryb mrugający ( własna wariacja 0-300-600 lm) ( 18 godzin działania) ale jeżeli bateria spadnie na "low" tryb dzienny przechodzi na ten sam wzór "mrugów" ale 0--100-300 ( 48 godzin działania) jak wjadę do ciemnej pupy przechodzi na tryb stały 1000lm jak nadejdzie wreszcie noc przejdzie w tryb stały 1000lm ale jak podczas tej nocy zacznę upalać gdzieś w dół ( albo pogoni mnie pieseł ) i przekroczę 35 km/h oświetlenie przejdzie w tryb 1600lm Nie bawiłem się warunkiem noc - bateria bo z reguły nie śmigam po " ciemkości " i zawsze mogę ewentualnie przejść w tryb manualny w celu obniżenia mocy. @Mandoleran też mam przełożone mocowanie na wersję pod kierownika. Nie lubię jak coś mi sterczy nad. Pomimo tego myślę nad jakimś ładnym fikuśnym uchwycikiem integrującym Edka z Magenką . 1 Cytuj
Eathan Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu @pecio wygląda świetnie. Pewnie przez święta pokręcisz i oceniasz jak to działa a ja we wtorek zamówię Cytuj
burz Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu Też się zdecydowałem na tą lampeczkę, wersja 1200, ale za to dwie sztuki (ja i żona). Po świętach zamawiam. @pecio testuj, testuj 1 Cytuj
Eathan Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu A widzisz jedna myśl. Chciałnym zachować ION 200 z przodu na latanie po okolicy. Jak rozumiem, musze mieć dwa wsady do SBL, dodać jako pierwszy i drugi a potem tylko zmieniać ten, który ma być używany przez Garmina. Dobrze to rozumiem @pecio? Cytuj
pecio Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) @Eathan Nie da się . Musiałbyś za każdym razem usuwać poprzedni i ładować ten na którym zamierzasz jeździć. Po za tym odfajkowywanie w czujnikach 1040 odpowiednich świateł aby Edek nie dostał od dobrobytu padaczki 😁. Ale ...... nie testowałem tego , wrzucić w pola danych dwa SBL jeden ten zwykły a drugi SBL#2 . Do nich załadować wsad dla każdego zestawu. Tylko nie wiem czy Garmin nie sfiksuje. I należy też pamiętać , że Edek obsługuje tylko 9 ANT+ i 3 BLE równocześnie. Edytowane 15 godzin temu przez pecio Cytuj
Eathan Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu @pecio w ustawieniach SBL masz 3 miejsca na config. Poza tym jest opcja co przelaczenia configu. Myślalem, że mogę dodać 2 configi a potem sobie zmieniać tym przełącznikiem. Z cieakwości sprawdzę jak kupię Magene. Cytuj
pecio Napisano 14 godzin temu Napisano 14 godzin temu (edytowane) @Eathan czekaj ..... zaraz sprawdzę . Mea culpa ...... faktycznie można trzy konfiguracje wrzucić i przełączać. Sorki 🫣 za wprowadzenie w błąd. Edytowane 14 godzin temu przez pecio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi