Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Testowałem różne lampki i żadne odcięcie nie działa tak dobrze jak w lampkach z lustrem. Powyżej granicy odcięcia jest prawie czerń. Jak zależy nam na nieoślepianiu innych warto wybrać lampkę spełniającą normę StVZO. Ta norma określa m.in. ile % światła może się wydostawać ponad odcięcie. Przy okazji określa też przez jaki okres czasu lampka świeci z określoną mocą.

Tak przy okazji, jak ktoś nie ma dużych ograniczeń finansowych, warto się zapoznać z ofertą Lupine. Mają ciekawe rozwiązania: https://www.lupinelights.com/en 

Napisano (edytowane)
2 godziny temu, pecio napisał:

optyka jest tak zrobiona  aby snop leciał w dół

Również w mocowaniu pod kierą, czyli lampa na plecach? Patrząc na zdjęcie raczej nie jest przystosowana do takiego montażu. 
edyta - hyba jednak jest (drugie zdjęcie) ;)

IMG_0239.jpeg

IMG_0240.jpeg

Edytowane przez burz
Napisano

@burz da się przełożyć mocowanie - po drugiej stronie jest zaślepka, zdejmujesz, przekręcasz mocowanie a do poprzedniego wsadzasz zaślepkę. Rozwiązanie bardzo zmyślne. Z drugiej strony chyba najlepsze jakie spotkałem dla obrócenia mocowania to patent z lampy GEOID, która ma zdejmowany przód z "soczeką" i obracany o 180 stopni.

Napisano
12 godzin temu, burz napisał:

edyta - hyba jednak jest (drugie zdjęcie) ;)

IMG_0240.jpeg

Tego typu montaż pod kierownik jest chyba najlepszy i najwygodniejszy, mam coś podobnego w swojej Magicshine i absoluto-zero-problema polecam!! 

• +1 pomógł 1
Napisano

No dobrze kierownicy i kierowniczki 😉 ..... lecimy. 

Zrobione przetestowane  , działa aż miło.  To jest już wersja  ostateczna.  Nie będę robił jak Garmin poprawek poprawki  😁.

Ustawienia w smarcie Varii  pominę bo chyba wszyscy już je znają .  Skupimy się na  Magence.

•   po przekroczeniu  5km/h  w dzień uruchamia się  tryb mrugający ( własna wariacja 0-300-600 lm) ( 18 godzin  działania)
  • ale jeżeli bateria spadnie  na "low" tryb dzienny   przechodzi na ten sam wzór "mrugów"  ale 0--100-300 ( 48 godzin działania)
  • jak wjadę do ciemnej pupy   przechodzi  na tryb stały 1000lm
  • jak nadejdzie wreszcie noc   przejdzie  w tryb stały 1000lm
  • ale jak podczas tej nocy  zacznę upalać gdzieś w dół ( albo pogoni mnie pieseł )  i przekroczę  35 km/h  oświetlenie przejdzie w tryb  1600lm

Nie bawiłem się  warunkiem noc - bateria  bo  z reguły  nie śmigam po " ciemkości "  i zawsze  mogę ewentualnie przejść  w tryb manualny w celu obniżenia  mocy.

20260404_133932[1].jpg

@Mandoleran też mam przełożone mocowanie na wersję pod kierownika.  Nie lubię jak coś mi sterczy  nad.  Pomimo tego myślę nad jakimś  ładnym  fikuśnym uchwycikiem  integrującym Edka z Magenką .

• +1 pomógł 1
Napisano

A widzisz jedna myśl. Chciałnym zachować ION 200 z przodu na latanie po okolicy. Jak rozumiem, musze mieć dwa wsady do SBL, dodać jako pierwszy i drugi a potem tylko zmieniać ten, który ma być używany przez Garmina. Dobrze to rozumiem @pecio?

Napisano (edytowane)

@Eathan  Nie da się .  Musiałbyś  za każdym razem usuwać poprzedni i ładować ten  na którym zamierzasz jeździć. Po za tym odfajkowywanie w czujnikach 1040  odpowiednich świateł aby Edek nie dostał od dobrobytu padaczki 😁. Ale ...... nie testowałem tego  , wrzucić w pola danych dwa SBL  jeden ten zwykły a drugi SBL#2 .  Do nich załadować  wsad  dla każdego zestawu.  Tylko nie wiem czy Garmin nie sfiksuje. 

I należy też pamiętać , że Edek obsługuje tylko 9 ANT+ i 3 BLE równocześnie. 

Edytowane przez pecio
Napisano

@pecio w ustawieniach SBL masz 3 miejsca na config. Poza tym jest opcja co przelaczenia configu. Myślalem, że mogę dodać 2 configi a potem sobie zmieniać tym przełącznikiem. Z cieakwości sprawdzę jak kupię Magene.

Napisano (edytowane)

@Eathan  czekaj ..... zaraz sprawdzę . 

Mea culpa ...... faktycznie można trzy konfiguracje wrzucić i przełączać.  Sorki 🫣  za wprowadzenie w błąd. 

Edytowane przez pecio