chudzinki Napisano 25 Stycznia 2024 Napisano 25 Stycznia 2024 Szukam przepisów, które określają czy i jak można jeździć taką hulajnogą po jezdniach, które nie mają ani chodnika ani pobocza ani żadnej innej ścieżki. Czy ktoś zna takie przepisy albo wie gdzie ich szukać? Podkreślam, że chodzi o zwykłą hulajnogę 🙂. Cytuj
chudzinki Napisano 3 godziny temu Autor Napisano 3 godziny temu Tak sobie przypomniałem i podbijam 🙂. Cytuj
chudzinki Napisano 43 minuty temu Autor Napisano 43 minuty temu Chyba nie, bo wtedy można by jechać po lewej stronie jezdni 😃. Cytuj
Maciorra Napisano 34 minuty temu Napisano 34 minuty temu https://sip.lex.pl/akty-prawne/dzu-dziennik-ustaw/prawo-o-ruchu-drogowym-16798732/art-15-a Cytuj
StrayRider Napisano 30 minut temu Napisano 30 minut temu No tak, a jak inaczej? Taką hulajnogą czy rolkami itd. "się nie kieruje" I to jakby się pytać dlaczego pieszy porusza się "po lewej" stronie, a nie "po prawej", przecież tak też by można. Cytuj
chudzinki Napisano 29 minut temu Autor Napisano 29 minut temu (edytowane) @Maciorra, widziałem i czytałem, ale tam nie ma odpowiedzi na moje pytanie... "Osoba poruszająca się przy użyciu urządzenia wspomagającego ruch jest obowiązana korzystać z drogi dla pieszych, drogi dla pieszych i rowerów lub drogi dla rowerów" - a jak jest sama jezdnia to co? 🤔 5 minut temu, StrayRider napisał: Taką hulajnogą czy rolkami itd. "się nie kieruje" Hmmm... Polemizowałbym z tym niekierowaniem i jazdą "pod prąd", ale pewny nie jestem. Edytowane 25 minut temu przez chudzinki Cytuj
Maciorra Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu To moim zdaniem masz prawo prowadzić hulajnogę po lewej stronie, gdyż jesteś pieszym:) Ale tak wprost nigdzie tego w PORD nie znalazłem, więc jeśli masz sprawę w sądzie to daj znać jak wynik:) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi