Skocz do zawartości

[Rama stalowa] bez lakieru

Olafbike

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,
Chcę zbudować własny rower, ale kompletnie nie mam pomysłu gdzie mogę zdobyć ramę stalową, niepokrytą żadnym lakierem.
Mieszkam w Warszawie, czy jest jakaś fabryka/warsztat w której mógłbym zamówić taką ramę bez lakieru czy może jedynym rozwiązaniem jest kupno ramy lakierowanej i piaskowanie?
Z góry dziękuję za pomoc, 
Laik rowerowy

Napisano

Nawet nie napisałeś jaki typ roweru cię interesuje a tak ogólnie to możesz kupić jakąś śmieciową ramę z półki, są też firmy co ci taką na zamówienie pospawają, wszystko kwestia budżetu. A jeśli budżet nie jest za duży to nie wiem czy bym się zdecydował na zostawienie bez lakieru jakiejś taniej ramy - będzie to źle wyglądać, słabe spawy itd

Napisano

Każdą ramę można wypiaskować , a gotową, surową ramę w sklepie widziałem raz i to było w sklepie na Klaudyny. Polecam zadzwonić. To był rower taki turystyczno grawelowy. Chińska podróba for kor nersa. ( chyba)

Napisano

Choć ten ich "budżetowy" Pan Kleks na low end'zie wyglada spoko to tak z 1500 cebul za dużo zawołali 

https://allegro.pl/oferta/rower-gravel-fixed-warsaw-pan-kleks-58cm-14004495537

1 minutę temu, leejoonidas napisał:

Z tego co pamiętam to już dawno miałeś ją kupić. I co?

Czaję się jak pies do jeża, mam za dużo rozpoczętych projektów w tym gravel na tej białej karbonowej ramie na śmietnik, chłopaki mają tego 90 szt. więc może na wiosnę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...