Skocz do zawartości

[Licznik] sigma ats czy sts

Lineage

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Im więcej człowiek szuka i czyta tym większy problem z wyborem. Chciałem kupić licznik Sigma Sport Pure 1 ATS, ale nie ma zegarka i temperatury. Wiec wybór padł na BC 10.0 WL, jednakże tu pojawiła się obawa o ATS. Wiec znowu szukanie… znalazłem na Allegro BC 16.16 STS i BC 12.0 WL. Ceny zbliżone. Skłaniam się ku 1. 12.0. 2. 16.16 a może ten 10.0 będzie ok.?

Napisano

Sigmy ATS  mają niekodowaną transmisję podatną na zakłócenia z zewnątrz. Jeżeli Sigma  już to tylko STS-y. Popatrz jeszcze na  VDO R2 WR .

Napisano

Kupiłem licznik sigma pure i okazuje się że nie można wpisać przebiegu , wymienię baterie i znowu licznik wyzerowany , w starej sigmie była taka opcja , czy wszystkie nowe sigmy nie mają opcji wpisywania przebiegu?

Napisano

Cześć

Ja też dużo szukałem i w końcu sam nie wiedziałem co jest co w tych licznikach 😁 ostatecznie los nie był łaskawy i źle trafiłem😁kiedyś jakoś to bardziej jasne było, niestety u mnie też nie można wprowadzić przebiegu ale podobno ma zapamiętywać ahaa na pewno😉. Może ktoś wie który oprócz pomiaru kadencji ma też średnią kadencje z wycieczki?

Lineage zależy czego oczekujesz bo tak naprawdę dla wielu w tym dla mnie prócz kadencji to najważniejszy jest czas wycieczki, dystans, dystans całkowity, godzina i fajnie jak ma temperature oraz podświetlenie a te opcje chyba większość ma bo nawet taki z Julii posiada.

• Mod Team
Napisano

Czy lepiej, to zależy co kto potrzebuje, bo to jednak urządzenia dla zupełnie innych odbiorców. Liczniki z GPS mają wady; często trzeba ładować, a sygnał z GPS jest mniej precyzyjny niż ten bezpośrednio z czujnika.

Napisano
Cytat

Liczniki z GPS mają wady; często trzeba ładować, a sygnał z GPS jest mniej precyzyjny niż ten bezpośrednio z czujnika.

Dlatego najlepiej do licznika GPS dokupić czujnik na koło za 90zł 😄

• Mod Team
Napisano

Co nie zmienia faktu, że nie każdemu GPS jest potrzebny. W praktyce przydaje się tym co zapisują swoje trasy, albo ściągają trasy z neta żeby licznik ich poprowadził. W innym przypadku nie ma sensu takiego licznika kupować.

Napisano
4 godziny temu, keltu napisał:

tutaj sprawdzony Magene S3+ za niecałe 40zł

On pasuje do tego BSC100S?

Sigma na uśpieniu pokazuje godzinę i chyba nie można tego zmienić. A w tym liczniku IGPSPORT można ustawić np. temperaturę?

Napisano

Ten Magene będzie działał z każdym czujnikiem który ma łączność ANT+ co do drugiego pytania nie bardzo rozumiem. Tu raczej nie ma czegoś takiego jak uśpienie a co ma wyświetlać można sobie sobie ustawić wedle uznania są bodajże 3 ekrany z różnymi danami + możliwość ich edycji w apce.

Napisano

@keltu, Sigma po pewnym czasie od zatrzymania wyświetla godzinę. Chodzi mi o to czy w tym IGPSPORT można ustawić np. temperaturę? Chyba, że to działa na innej zasadzie? Dopytuję, bo nie miałem styczności z żadnym licznikiem GPS.

Napisano

@chudzinki Tu nie ma czegoś takiego, cały czas wyświetla ci jeden ekran z danymi jak na obrazku niżej.

Masz 4 ekrany z różnymi danymi pomiędzy którymi możesz się przełączać, w aplikacji możesz sobie też zmienić jakieś pole z danymi na inne, np. zamiast GRA (nachylenie) na temperaturę.

image.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...