spidelli Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Napisano 27 Czerwca 2023 W dniu 5.12.2022 o 23:27, Greg1 napisał: Mam ochotę go odnaleźć i odkupić 😁 Właśnie się zastanawiam, czy udźwignę projekt. Z jednej strony, brak mi wiedzy i umiejętności, by utrzymać rower w dobrym stanie na częściach z epoki, jeśli nie na oryginalnych. Z drugiej - potrzebuję rowerów bardziej użytkowych czyli takich, których nie szkoda eksploatować bo części są dostępne. Innymi slowy - szkoda mi zajeżdżać dziadka, a też nie ma sensu, żeby u mnie rdzewiał. Gdyby ktoś chciał mi pomóc w decyzji 😉🙂 Cytuj
Greg1 Napisano 27 Czerwca 2023 Napisano 27 Czerwca 2023 Rozsądek jednak podpowiada, że jednak lepiej mieć kolejny użytkowy rower. No chyba, że masz warsztat/galerię w starej stodole jak kolega Sobek i możesz powiesić w nim sobie na ścianach kilka pięknych klasyków 😁 Cytuj
spidelli Napisano 27 Czerwca 2023 Autor Napisano 27 Czerwca 2023 No nie bardzo z tym miejscem. W tej chwili stan wynosi 7 rowerów. W tym - 3 żony 😁 Cytuj
itr Napisano 28 Czerwca 2023 Napisano 28 Czerwca 2023 Też nazywam swoje rowery damskimi imionami, ale z żadnym się jeszcze nie ożeniłem, szacun! 😜 4 Cytuj
spidelli Napisano 1 Lipca 2023 Autor Napisano 1 Lipca 2023 Chciałem dziś wyczyścić i nasmarować lewą manetkę i niestety część śruby została w korpusie manetki, to co wyszło nijak się nie chce wkręcić z powrotem Cytuj
pecio Napisano 3 Lipca 2023 Napisano 3 Lipca 2023 (edytowane) Ja to widzę tak - nie każdy rower z epoki jest klasykiem. Na miano klasyka konstrukcja musi zasłużyć , czyli musi mieć to coś co ją wyróżniało w tamtym czasie. I choć łezka w oku się kręci z natłoku sentymentu to ten rower jest złomkiem . Inaczej to ujmując rowerem do dojechania / rowerem użytkowym / bułkowozem .😉 Edytowane 3 Lipca 2023 przez pecio Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi