marcesco Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 Cześć, w związku z tym, że po raptem 600 km mam solidne bicie w przednim kole a w tylnym również nie lepszą wgniotkę: zacząłem się zastanawiać nad nowym zestawem kół. Rower to stalowy Ruut, koła 29 cali bez boosta, jeździec waga piórkowa ~63 kg. Rower to dla mnie allrounder, dojeżdżam codziennie do pracy, ciągnę przyczepkę z dwójką dzieci, robię trasy po polnych i leśnych ścieżkach, single z Trailforks, korzenie, jakieś dropy do ~40 cm. Oczywiście wszystko w granicach rozsądku. Zaznaczam, że nie będę mieć drugiego roweru, jeden wystarczy 😜 Miałbym plan kupić obręcze MTB Newmen 25mm i dać do zaplecenia na CX Ray i fabrycznych piastach Rondo (po 1. primo: są po serwisie, po 2. primo: koszt nowych piast, po 3. primo ultimo: chcę zachować fabryczną szaro-niebieską kolorystykę roweru). Poczytałem sporo wątków na forum i trochę ludzików jeździ na węglu, stąd też moje tytułowe pytanie. Czy upgrade na carbon ma sens, a może po prostu lepiej kupić alu-obręcze DT Swiss? PS. Mój poprzedni rower był w carbonie, włącznie ze sztycą i kierą, także materiał jest mi znany i lubiany, wszelkie mity na temat carbonu chciałbym w tej dyskusji pominąć ✌️
Dokumosa Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 Decentra koła to w 90% źle zbudowane koło a zaledwie 10% jego komponenty (wykluczając oczywiście skrajbie bhdżetowe rozwiązania, o które nietrudno dzisiaj nawet w rowerach za 5-7k). Zwykle dużo za słaby naciąg i brak kleju do nypli. Węgiel będzie trwalszy i zarazem nie bedzie Dobre obręcze węglowe zniosą więcej niż alu ale nie są wieczne. Źle zbudowane koło nawet na najsolidniejszej obręczy będzię zawsze problemogenne.
uzurpator Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 Tak jak pisze @Dokumosa . Można wrzucać dowolną kwotę wypasu na koła, ale jeżeli nie będą dobrze złożone, to chwościk je strzeli wcześniej lub później. Za to bardzo przeciętne kółka dobrze zaplecione, czyli: - równy naciąg - silny naciąg - klej na nyplach - kompensacja asymetrii Będą jeździć latami, zaś bariera wejścia nie jest jakoś wysoko - szprychy z nierdzewki + jakieś tam alu obręcze. Ostatnio rozebrałem ostatecznie koła złożone 8 lat temu. Przejechały 40 tysięcy km bez centry - pod moim tyłkiem, czasem z sakwami, czasem z fotelem dla dzieciaka. Obręcze jakiś remerx, szprychy richman.
Tyfon79 Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 Wgniotka nie musu się równać biciu koła. No chyba, że jest solidna ale tego nie zniesie żadna karbonowa obręcz. Coś się na pewno uszkodzi. Szukaj przyczyn w kiepskim zaplocie koła i czemu są wgniotki.
uzurpator Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 Wgniotki to są od uderzenia w np krawężnik - więc albo za mały wolumen opony, albo za małe ciśnienie.
KrzysiekCH Napisano 5 Maja 2022 Napisano 5 Maja 2022 40 cm dropy na stalowym Ruucie czy traile, można robić ale wiadomo, że trzeba to robić bardzo czysto inaczej ryzyko uszkodzenia obręczy jest duże i to niezależnie czy to alu czy karbon. Jak piszesz, że rozważasz Newmen to nie zastanawiał bym się nad karbonem – Newmen/Syntace robi bardzo dobre obręcze alu, sam jeżdżę na ich kołach w moim enduro. I tak jak pisali koledzy najlepsze komponenty nie pomogą, jeśli koło jest słabo złożone.
marcesco Napisano 5 Maja 2022 Autor Napisano 5 Maja 2022 3 godziny temu, Dokumosa napisał: Zwykle dużo za słaby naciąg i brak kleju do nypli. Jeżeli chodzi o przednie koło to takie też jest moje podejrzenie. Generalnie to chcę jak najszybciej to poprawić i jeździć dalej. Dopiero wgniotka na tylnym kole dała mi powód do rozmyślań nad zmianą kół. 3 godziny temu, uzurpator napisał: Wgniotki to są od uderzenia w np krawężnik - więc albo za mały wolumen opony, albo za małe ciśnienie. Tak dokładnie było, krawężnik i za niskie ciśnienie. @KrzysiekCH dzięki za podsunięcie pomysłu z modelem Evolution, jest zdecydowanie tańszy, aczkolwiek 90g cięższy 😉
marcesco Napisano 18 Maja 2022 Autor Napisano 18 Maja 2022 Nie chcę zakładać nowego tematu, więc odkopuję. Zanabyłem obręcze Newmen Evolution SL XA 25 mm i widzę w dokumentacji, że producent zaleca wymaga (pod groźbą utraty gwarancji) użycie nypli Sapim Polyax w połączeniu z podkładkami MG. Wszystko fajnie, tylko nie mogę w PL znaleźć tych podkładek, są dostępne bez problemu w DE https://r2-bike.com/NEWMEN-Nippel-Unterlegscheibe-MG-Washer Pytanie jest czy spotkaliście się z tymi podkładkami ale pod inną nazwą? Jest to gdzieś dostępne?
Dokumosa Napisano 18 Maja 2022 Napisano 18 Maja 2022 Swoją drogą odwalają wiochę bo jesli konkretne podkładki i nyple są wymagane powinny być w komplecie z obręczą (jak w przypadku dt).
marcesco Napisano 20 Maja 2022 Autor Napisano 20 Maja 2022 W dniu 18.05.2022 o 15:23, Mihau_ napisał: A w czym masz problem żeby z niemiec zamówić? Żaden, po prostu chciałem sobie uprościć życie. @Dokumosa tu jeszcze bym się wstrzymał, bo 1) nie odebrałem jeszcze paczki, 2) towar jest z outletu więc jeżeli ich nie będzie to zrozumiem 😉
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.