Skocz do zawartości

[Pompka] Mi Portable Air Pump

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Używa ktoś z Was, lub miał styczność z pompką z tematu? Jak się sprawuje?

Na papierze prezentuje się dobrze. Aktualnie mam rowery w dwóch lokalizacjach i jakoś nie bardzo mam ochotę wozić ze sobą pompkę 

Napisano

Że ja tego nie znalazłem 🙄 Wygląda że szybciej można ustami napompować...

Napisano

Ja mam minikompresor Baseusa, kupiłem w dobrej promocji, póki co użyłem 2 razy, czasem trochę uruchamianie - ustawienie jednostki i uruchomienie bywa irytujące Zrobili oddzielny przycisk do światła a trudno było do zmiany jednostki itp.

Napisano

Mam, wożę ze sobą w plecaku zamiast ręcznej, a do tego dopompywuje koła robiąc coś sobie w garażu. Szkoda, że podrożała, bo kupiłem niedawno za 160 zł, teraz widzę > 180

Napisano

A ile trwa dopompowanie powiedzmy o 0,5 Bar? Ja sprawdzam często, ale najpierw lekko spuszczam żeby ruszyć Preste.

0,5kg to sporo, ale jak się jedzie gdzieś dalej, to lepiej mieć niż żałować.

Napisano

Ja z kolei mam akumulatorowy kompresor Ryobi. Fajne jest to, że ustawia się ciśnienie i on sam kończy. Jak trzeba przed wycieczką dmuchnąć 3 rowery, to miłe. Ale wozić na wycieczki elektryczny, zamiast małej pompki? No. Kolega ma ten Xiaomi, pewnie 10 razy mniejszy niż mój i też chwali, ale nie wozi w plecaku. 

Napisano
9 godzin temu, Wojcio napisał:

Ja z kolei mam akumulatorowy kompresor Ryobi. Fajne jest to, że ustawia się ciśnienie i on sam kończy. Jak trzeba przed wycieczką dmuchnąć 3 rowery, to miłe. Ale wozić na wycieczki elektryczny, zamiast małej pompki? No. Kolega ma ten Xiaomi, pewnie 10 razy mniejszy niż mój i też chwali, ale nie wozi w plecaku. 

Wiesz, z pompowaniem ręcznym to i ja nie mam problemu. Tyle że mam rowery w dwóch lokalizacjach.

W jednej dwa rowery z pompką samochodową. Jeden ogarnia, drugi już nie bo za wysokie ciśnienie. W drugiej mam także dwa rowery i podobną sytuację, ale pompkę rowerową. Wysokie ciśnienie ogarnia bez problemu, ale przy niskim jest problem z dokładnością i czytelnością.

Normalnie musiałbym dokupić pompkę rowerową do pierwszej lokalizacji, ale wtedy tam też będę miał problem z niskim ciśnieniem ( lubię mieć dokładnie). Jak mam wydać 100-120 zł na rowerową, to już wolę dorzucić 60 i kupić taki wynalazek, o ile warto.

Napisano

Dobra pompka podłogowa to moim zdaniem świetne rozwiązanie i niemal wieczne w domowym zastosowaniu. Pytanie ile te chińskie wynalazki podziałają???

A no i rzecz niebanalna pompka stacjonarna rozwija krzepę oraz muskulaturę górnych partii ciała i rąk ;-))))

Napisano

Odsyłam do posta powyżej, dlaczego w moim przypadku nie ma to sensu.

No chyba że znajdziesz mi pompkę podłogową, z zakresem do 4 czy 5 Barów i podziałką żebym mógł trafić w 1.4 Bar.

Napisano

W robocie mam lezyne i tam jest dość dokładnie wyskalowane do 10 barów. Wartość 1,4 to nie problem. Problemem nie jest pompka a wyskalowanie ciśnieniomierza.

Masz drogawego Blackberna 

https://amppolska.pl/pompka-podlogowa-blackburn-chamber-hv-50psi-kamuflaz-dwz

bbn-7074794_b.jpg

Masz jeszcze coś takiego 

Lezyne_Manometer_2-5__60PSI_f_r_alle_Dirt_Standpumpen_schwarz_silber[640x480].jpg?forceSize=true&forceAspectRatio=true&useTrim=trueto nie poradzisz...

Manometr do pompek Lezyne z dokładniejszym wyskalowaniem. Wiem że to drogo wychodzi ale jak ktoś chce i musi mieć idealnie......to rozwiązanie się znajdzie.

Napisano

No i właśnie do tego zmierzam. Czy nie bardziej opłaca się kupić wersję elektroniczną :D

Napisano

Z rzeczami na akumulator często jest tak że gdy chcesz użyć są akurat rozładowane ;-))

Wiem że czasy są takie że pomalutku wszystko jest na akumulator, ale rzeczy analogowe mają to coś .....prostota , funkcjonalność i długowieczność. 

Napisano

Mam nadzieję, że @skom25 nie będzie zły za rozmowę o innym urządzeniu, ale o zwykłych pompkach też gadacie 😀.

@Q_u

Heckermann:

image.png.a4923f04db5733c5bc94afee61435727.png

MI:

image.png.e319e827cc29e80a5f30498d906ea91f.png

Teraz pytanie czy waga pierwszego jest podana z wężykiem? Nawet jeżeli nie to i tak będzie lżejszy od MI. 

Druga sprawa - wymiary MI są podane, tak rozumiem, z wężykiem. Heckermann, zakładam, że nie, ale nawet dokładając wężyk to i tak wyjdzie mniej. Nie patrz tylko na jeden wymiar, a na wszystkie 😉.

Napisano

Nie ma problemu. Podasz link do tej pompki?

Napisano

A co to za firma? Bo wygląda, ekhm, tandetnie :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...