Skocz do zawartości

[adapter] adapter manetki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej 

W związku z tym że moda i trend rowerowy idzie do przodu ,ludzie oraz szczególnie młode pokolenie robi lub wykonuje różne sztuczki na rowerach które nie są do tego przystosowane . Jak kręcenie Barspin na rowerze enduro ,mój młody robi lub uczy się różnych rzeczy na rowerze i przeszkadzała mu manetka przerzutki ze względu na twardy pancerz. Z racji tego że uposażyłem się w nowy nabytek jakim jest drukarka 3D , postanowiłem wymyśleć lub ulepszyć coś co było na rynku , czyli dać manetkę przerzutki na ramę w miejsce bidonu 

Oto jest efekt pracy ,oceńcie i dajcie znać jak wam się widzi 

IMG_20210222_182204.jpg.a17bcf91d913d44fb30686d6534cbcac.jpg

IMG_20210223_153232.jpg.ce079d6c9517f26fff7da6707fd86e0e.jpg

IMG_20210223_153526.thumb.jpg.533764c6432c96a99a7dfa861cb3a0e8.jpg

IMG_20210223_154701.thumb.jpg.ba91474188f651c6ed3b02d8ffdd4868.jpg

Oczywiście jak by ktoś chciał możemy się też dogadać i mogę coś wykonać na tej drukarce 

Jak np klips na przewód do amortyzatora RockShox 

KLIPS NA PRZEWÓD.pdf

Napisano
7 godzin temu, piter614 napisał:

Oto jest efekt pracy ,oceńcie i dajcie znać jak wam się widzi 

...tu się biegi zmienia jak w motocyklu- z buta ;-))

AXS panie to jest rozwiązanie.

Napisano

Najważniejsze że młody widzi w tym sens, a że jest to mocno nie ergonomiczne- nie my na tym będziemy jeździć. Podziwiam za kreatywność. 

Z drugiej strony do trików lepiej mieć rower dirtowy, pozbawiony odstających elementów.

Napisano

Mam też dirta ale moda się zmienia często i bardzo modne jest robienie trików w bike park gdzie są bardzo duże stoliki. 

Wrzucilem to na giełdy Facebooku 50/50% było hejtu 

A tak co do drukarki to zawsze można coś komuś skrobnąć jakiś adapter czy inny potrzebny detal 

Jak będę miał czas wrzucę kilka projektów które udało mi się znaleźć w sieci (poszedłem na skróty) adaptery do przerzutek i hamulców może ktoś będzie chciał coś. Czasem ludzie coś szukają ale albo nie jest dostęp e albo kosztuje dość sporo 

Napisano

No tak walor estetyczny 

Po co ci kierownica przecież kij od szczotki jest taki sam 

Z drugiej strony jakim bym musiał być ..... by mając drukarkę w domu bawić się w kij od szczotki 😁 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...