[3000-4500 PLN] Rower typu cross / trekking
Przez
dieselek, w Zakup roweru z przedziału cenowego
-
Podobna zawartość
-
Przez macca
Witam serdecznie,
na początek:
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!
czy mogę bez problemu założyć do mojego trekkinga hercules avanos deore, zamienić przerzutkę, obecna m591 wymiana na m592, kaseta 9 rzędów, bardzo dziękuję za odpowiedź.
-
Przez arek1987
Witajcie,
poszukuję roweru dla siebie: mężczyzna, 187cm, 100kg.
Do czego?
- jazda turystyczna - chciałbym też zamontować sakwy i nie zahaczać o nie piętami czasami do jazdy do pracy (25km) czy w wolnych chwilach nie tylko po asfalcie, ale także po leśnych drogach (okazjonalnie), jazda także na dłuższe wycieczki - 80/100km.
- jazda przygotowująca do triathlonu - stąd ta jazda do pracy, ale też sam start. Nie chodzi o rower startowy, tylko dopiero zaczynam przygodę z tym sportem
Da się to jakoś połączyć?
Arek
-
Przez kris1012
Witam
Szukam roweru trekkingowego do wycieczek po okolicy: droga szutrowa, asfalt, las itp. Planuje dystanse po około 20/40/60 km
Mam 183 cm wzrostu, czyli myślę o ramie 21 cali i koła minimum 28 cali.
Lubię hamulce: vbrake, dużą ilość przerzutek najlepiej 3x9. Oświetlenie nie jest konieczne, posiadam swoją latarkę i uchwyt.
Wcześniejszy post nie chciałem odkopywać z czerwca.
-
Przez Norbigwgw
Dzień dobry
Dostałem stary rower (z naklejki GIANT), którego używam do dojazdów do pracy (~15min) i mam zamiar jeździć cały rok (zima/deszcz/etc.).
Stan ramy jest chyba całkiem ok - szukałem ognisk rdzy i jakichś poważniejszych problemów, ale raczej prócz wieku to wszystko wygląda ok.
Natomiast cała reszta jest niezbyt przyjemna w użytkowaniu. Zanim zainwestuje w coś lepszego to chciałbym spróbować przerobić ten rower na najprostszy sposób z możliwych, czyli singlespeeda. Chciałbym kupić wszystkie potrzebne części online. I tutaj pojawiają się pytania, czego potrzebuję i co będzie pasować do tego sprzętu.
Zrobiłem małą listę potrzebnych części i narzędzi, poprawcie mnie proszę jeśli się mylę.
Klucz do korby, spinka do łańcucha - mam
Wolnobieg jednorzędowy - czy będzie pasował każdy?
Bacik do odkręcenia wolnobiegu
Korba - też nie wiem co będzie pasować
Suport - zastanawiam się czy muszę kupować nowy? Prawdopodobnie by się przydał przy okazji wymiany korby, ale jaki wybrać?
Manetki do hamulców + linki i pancerze
Łańcuch - chciałbym jakiś grubszy (jak do bmx?) żeby zapobiec spadaniu, ale czy wtedy nie muszę wybrać dopasowanej korby i wolnobiegu?
Opony dużo cieńsze niż aktualne, ale jednak mają być na cały sezon + nawierzchnia jest bardzo "lasopodobna".
Jeśli macie jakiekolwiek pytania to proszę o komentarze, odpowiem jak najszybciej. Mogę oczywiście dosłać więcej zdjęć.
Za każdą pomoc mocno dziekuję!
Pozdrawiam
Norbert
-