Skocz do zawartości

[prędkość łącza] przepustowość

Loko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałem sie pochwalić że moja firma oszalała i podwyższa mi przepustowość łącza do 4 Mbps za 70 zł miesięcznie + zewn ip gratis ,w ofercie mam jeszcze 60 zł za 2 Mbps i 55 zł za 1 Mbps.Ciekawi mnie jak to wygląda w Polsce ?Ja mam siec osiedlową .

Napisano

Ja mam neo 512 no i nienarzekam(wystarcza do przeglądania stron i ściągania jakiś mp3 -legalnie oczywiście :)) Ale jak słucham że w Szwecji mają sieć światłowodową i jak u nich wszystko śmiga to aż się można rozmarzyć... Ja mam kumpla który przez noc "wrzucił na torrenta" 1,5tera... i ma kilka takich kont... Więc może tez zainwestuję w 2megowego neta i skompletuję wszystkie filmy DVD jakie wyjdą w ciągu najbliższych 3lat??

Napisano

Ja mam jakieś niewiem osiedlowe wiem że sie nazywa GLOBAL CONNECT , Mam 1Mb i jestem zadowolony czasami są jakieś problemy ale tak po za tym jest super :)

Fajnie bo szybko się ściaga muzyka :) i strony się ładują przepiknie :P

joł B)

Napisano

No cóż ja mam marne 256kb/s, ale jednak nie mam powodów do narzekań bo chodzi naprawdę szybko :) Po 22 zwiększany mam do 512 kb/s. A usługa pochodzi od telewizji kablowej SatFilm :) A światłowody to już standard

Napisano

Wiem, wiem ale oni mają najgęstszą sieć (przy strasznie wielkiej przepustowości) ogólnie żeby przesłać jakiś plik(spory plik) pomiędzy kompami wystarczą 2-3sek

Napisano

U mnie na osiedlu jest firma Multicon, teraz posiadam 1000 kbps / 500 kbps bo niedawno przyspieszyli lacze :D do tego dostep do sieciowego Huba ktory laczy kilkanascie dzielnic z calego 3miasta na ktorym jest okolo 15 TB danych i wciaz sie siec rozrasta.

Napisano

Ja mam jakieś niewiem osiedlowe wiem że sie nazywa GLOBAL CONNECT

To nie jest takie male i na pewno nie osiedlowe :wink: 1 mbit / 512 kbit za 67 zł. Pady rzadko, a raz sie nawet zdarzylo 16.7 mbit czyli normalne 2 mega na sekunde. Szkoda, ze tak chodzil tylko godzinke :surprised:

• Mod Team
Napisano

Ładne wartości natomiast pingi bardzo duże, sprawdzałeś czy nie blokuej ci jakiś firewall danych portów z którymi łaczy się gra?

Ja mam 640 Neo starsza opcja bez limitów więc jest luksus :D

Napisano

Ja w pececie posiadam 4mb/s, w rzeczywistości u mnie transfer wynosi jakies 200-800kb/s przy sciąganiu ze stron i do 200 z p2p za 40zł miesięcznie. O ile się nie mylę to to jest ISDN chyba...ale mogę też się podłączy do oddalonego o 50m sąsiada przez wi-fi za darmo...jak przetestuje jaki ma szybki ten net to może zrtezygnuje z ISDN i kupie karte wi-fi;)

• 4 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...
Napisano

Całkiem fajnie wygląda. ALe parametrów racej nie zaniża. Przepustowość łącza nie jest stała przez cały czas. Każda oferta podaje wartość do iluś tam kb/s. Ale nie za często ma się max wartość.

120202106.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...