Maciej00 Napisano 23 Maja 2018 Napisano 23 Maja 2018 Witam poszukuję opon do swoich obręczy. Obręcze 622x18 aktualne opony to 700x35c Schwalbe Rapid Rob. Rower Scott Sporster 20. Jeżdżę około 65/35 miasto/teren ( last i itp. ) Zastanowiłem się nad CONTINENTAL Speed Ride ale ona jest 700x42C, czy to nie będzie za duża na moje koła ? i co o niej myślicie ? Cena tak do max 80-100 zł sztuka. i pytanie czy lepsze zwijane czy raczej tańsze drutowe. ? Pozdrawiam Maciej
seraph Napisano 23 Maja 2018 Napisano 23 Maja 2018 42C za duża na pewno nie będzie - mógłbyś nawet oponę 2.0 (50 mm) spokojnie założyć jeśli by tylko miejsca w widełkach wystarczyło. SpeedRide jest w porządku, a od siebie mógłbym polecić Schwalbe Smart Sam, albo Hurricane, bo taką mam kombinację przód/tył u siebie i bardzo fajnie się sprawdza. Zwijane są lżejsze i w zasadzie tyle różnicy, bo różnice w tym jak się zachowują podczas jazdy to ocierają się o placebo.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.