Wiktor123321 Napisano 28 Kwietnia 2018 Napisano 28 Kwietnia 2018 Mam problem z hamulcami Piszczącymi z tyły i moje pytanie czy papier ścierny o dużej gradacji pomoże mi z tym problemem? A jak nie to co zrobić ?
Mod Team sznib Napisano 28 Kwietnia 2018 Mod Team Napisano 28 Kwietnia 2018 Piszczące wykładziny? Chciałbym to dziwo zobaczyć...
Gość Napisano 28 Kwietnia 2018 Napisano 28 Kwietnia 2018 Zrobiłeś nazwę tematu dłuższą niż treść postu. Czapka z głowy za wyczyn. Nie wykładzina tylko okładzina, klocki. Sam papier nic nie da. Musisz wymyć klocki np w płynie do mycia naczyń, lekko wypalić nad palnikiem i dopiero wtedy papierem ~500. Pamiętaj żeby umyć tarcze.
pawel2208 Napisano 30 Kwietnia 2018 Napisano 30 Kwietnia 2018 Może zacisk cieknie o okładzina jest zatłuszczona. Wtedy kupujesz nowe jak miałem organiczne, ewentualnie wypal jak metaliczne. Możesz przetrzeć papierem ściernym. Tarcze raczej tylko odtłuść jakimś rozcieńczalnikiem
Wiktor123321 Napisano 2 Maja 2018 Autor Napisano 2 Maja 2018 Raczej nie cieknie nic (zacisk nie tłusty tylko brudny w pylkach), nowe hamulce, właśnie wypalił em hamulce i je przetarlem a tarce wyczyscilem płynem to mycia naczyń, ale nadal jest dziwnie brązowa zaraz wyślę zdj i powiem czy piszcza , Tarcza jest gładka Jeeest działa hamulce hamują z 1.5x mocniej
ernestowski Napisano 4 Maja 2018 Napisano 4 Maja 2018 Kiedyś różnymi sposobami walczyłem z piszczącymi hamulcami. Jedyną skuteczną na długo metodą jest zmiana tarcz lub klocków. Po prostu niektóre modele nie współgrają ze sobą. Jak się dobrze dobierze zestaw to nawet zbytnio czyścić nie trzeba, bo powierzchnia klocków nie nabłyszcza się. Do czyszczenia polecam samochodowy odtłuszczacz do hamulców w sprayu, 400-500 ml za 11-15 zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.