qroxy Napisano 16 Lutego 2018 Napisano 16 Lutego 2018 Witam, wpadły w moje ręce piasty- komplet przód, tył . Próbowałem zidentyfikować je ale nie mogę nic znaleźć. Przypominają mi strasznie piasty Novateca, wykonanie korpusu te zgrubienie po jednej stronie , no i wykonanie kołnierzy chodzi mi o to wycięcia w kołnierzach . Jeżeli byłyby to marki novatec to chyba jakiś starszy model ? bo Obydwie piasty są na łożyskach kulowych. Nigdzie nie mogę znaleźć informacji czy są/były piasty novateca na kulkach. Ktoś coś rozpoznaje ? Mogą być to trochę "lepsze" piasty ? czy jakieś marne podróbki ?, kręcą się ładnie. Zdjęcia: https://drive.google.com/open?id=1OYUe_1VAd_yUuOZxIfzb-v_KHaqX_2DK
cervandes Napisano 16 Lutego 2018 Napisano 16 Lutego 2018 Tak, Novatec robi piasty na kulkach, mają one w symbolu GCC. A to mi bardziej wygląda na XLC. XLC Evo coś? Jeszcze może to być Formula, oni też się lubują w braku oznaczeń piasty na korpusie.
qroxy Napisano 16 Lutego 2018 Autor Napisano 16 Lutego 2018 przyjrzałem się dokładnie piastą nie widać żadnych śladów po napisach ani nic, możliwe że napisy się "zmyły" ? przednia piasta ma bardzo podobne konusy do tych novatecowskich szukam tych piast o ktorych napisałes XLC. XLC Evo, mogłbyś podlinkować jakaś ? bo nie moge znaleźć
Gość Napisano 16 Lutego 2018 Napisano 16 Lutego 2018 Mi to wygląda na jakąś taniochę. Nawet tani JoyTech miał frezowaną płaszczyznę pod tarcze, tutaj jest farba.
qroxy Napisano 16 Lutego 2018 Autor Napisano 16 Lutego 2018 czyli raczej nie liczyć że to coś lepszego ? kręcą się dobrze także
phoe Napisano 16 Lutego 2018 Napisano 16 Lutego 2018 Każda piasta na kulkach się kreci "dobrze" jak jest świeżo po serwisie. Najszybciej to jest jakaś od Formuli, oni robią np dla Gianta piasty i nie znajdziesz takiej piasty jak to była OEM dla producenta roweru na stronie Formuli.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.