Skocz do zawartości

[uszkodzone części] połamane rowery :D

garfieldindapub

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mój kumpel (miał wtedy chyba z 15 lat i może 50 kilo) przyniósł kiedyś do sklepu, jako chyba jakiegoś fetysza :) , tę koronę z Marzoka w kształcie "M". No i jakiegoś czasu pory jeździ na BMXie ;)

Mnie się udało zepsuć gripy 4.0 (najpierw P, potem T), Tina rozmłóciła 2 koła (jedno niemarkowe z jakiejś starej Meridy, drugie DH19+Deore), ale takich hardkorów jak tu pokazują to nie... na razie :(

Chociaż znajomi łamali widelce, urywali korby, suporty, pedały, gięli mostki i kierownice... czego tam nie było :thanks:

• 1 miesiąc temu...
Napisano

ja tak z ciekawszych rzeczy bo chyba nie bylo jeszcze polamanego wozka od przerzutki :)

709b9aabf6ef659am.jpg

przerzutka to xtr 950 z wozkiem od xt mega 9. wozek rozpadl sie na dwie czesci. co ciekawe jezdzilem tak dwa tygodnie czasu w tym jeden maraton i zauwazylem dopiero przy myciu... nie od dzis wiadomo ze nie nalezy myc roweru bo to go niszczy :D skonczylo sie na spawaniu wozka i dziala do dzis dnia :)

Napisano

Mi pękł stary stalowy makro na główce, ale swoją drogą to był fajny, nie miał żadnych obciążeń w postaci amortyzatorów zupełnie jak stara stalówka, którą ujeżdżam teraz ale niestety on też sie załatwiła, bo upierdzielił sie stalowy niewymienny hak od niej i musiałem zastosować patent z takim zakładanym na ośkę. Tato jest spawaczem ale kurde gdzieś mi się ten hak zapodział i niezbyt mam czas na robienie nowego.

Napisano

foto jest z zeszlego roku :) a koleczka juz dawno zmienione... a tamte nie sa na zdjeciu takie zle. swoja droga ta przerzutka pochodzi z roku 1997 czyli ma 11 lat... nie byla uzywana rekreacyjnie :D przemielila caly las patykow, dostala kamieniami, zaliczyla sporo gleb a przerzuca jak doslownie nowka xt ;)

• 1 miesiąc temu...
Napisano

tego tez chyba nie bylo :) pekl mi koszyk authora alu na calej dlugosci spawu... za gwaltownie chyba siegam po picie :P w sumie dobrze, i tak byl brudny i brzydki :D

• 3 tygodnie później...
Napisano

Z mojej historii ciężkiego bikera wyciąg stworzyłem następujący:

4 sztyce (wszystkie Stalowe, 2 zgięte, 2 połamane)

5 siodełek (pierwsze trzy makrokeszowe, pozostałe to jakiś Scott - pogięte, F:zik nisene - pęknięty stelaż)

1 korba LX mod. 06' (szlag by ją... i w sumie trafił, ukręcone lewe ramię i to już po sześciu miesiącach)

1 rama "półfull" MGI ( firma jest "siakaś" belgijska, modelu niepamiętam) CrMo (oba seatstaye, przy tylnej sprężynie)

1 rama Accent m003 (dolna rura przy główce - teraz stoi na półce jako trofeum)

3 haki do m003

1 tylna Acera z dużym wózkiem (wózek wszedł w szprychy i owinął się dookoła osi)

1 sztywny widelec CrMo (przy sterach)

1 rower typu makrokesz ("Active Magic Travel" - rodzaj pryczy) - ciekawa sprawa, wytrzymał jakieś cztery dni, po czym z tyłu była centra, obie ośki ugięte, urwana klamka hamulca, połamany pedał, ugięte ramię korby, urwany prawy piwot (przy zwykłym hamowaniu!), połamane sztyca i siodło oraz zerwany łańcuch. Rama cała. Zastrzegam, że naprawdę traktowałem go lżej niż używam rower obecny.

...Bliżej niepoliczalna ilość obręczy (2 pęknięte), zerwanych łańcuchów oraz szprych.

Napisano

połamań u mnie nie ma ;)

ale kolano spuchnięte i standardowe szlify :/

ogólnie z 11osób startujących w mojej kategorii tylko 3 nie uczestniczyło w żadnej kraksie :)

Napisano

W wyniku brutalnego kontaktu z samochodem moja kierownica DM Marathon wygięła się :D

Możliwe, że także mostek Boplight :/

Mam naprawdę dużo szczęścia, że żyję, jak również że reszta jest ok (odpukać), ale to będzie bolesny wydatek :P

• 1 miesiąc temu...
Napisano

ja coś z innej beczki :down: zdarzyło się komuś wciągnąć dętkę w kasetę ?? :D nie patrzcie na rower bo to jest makrokesz a w nim jeszcze kilka innych rowerów :P mam go tylko żeby w zimę dojechać do szkoły :) może na fotce tak dobrze tego nie widać ale dętka zawinęła się dookoła na największej zębatce kasety, nie pamiętam ale chyba wyszła z opresji bez dziurek :D

http://donartek.w.interia.pl/detka.JPG

Napisano

Super. Teraz to ja będę się bał jechać na rowerze bo się połamie. A ja się cieszyłem że Bomber to dobry, mocny amorek: P

• 7 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...