Skocz do zawartości

[Korba i suport] problem z wymianą.

m16iki

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Wszystkich, jestem tu nowy więc proszę o wyrozumiałość :) ..
Mam mały problem chodzi o wymianę korby i suportu w rowerze KROSS LEVEL B2. Aby to zrobić zakupiłem nową korbę na kwadrat i do tego ściągacz i klucz do suportu na kwadrat. Korbę sobie poradziłem odkręcić i problem występuje w tym momencie, gdy chciałem odkręcić suport (wiem w którą stronę się wykręca) to nie dało się nic odkręcić, suport jest zapieczony i chcę wiedzieć co zrobić aby go odkręcić następnie muszę kupić nowy suport i nie wiem jaki rozmiar i jak zmierzyć stary i czy ewentualnie mogę dać stary na wzór 

Napisano

Np coś takiego:

Q5566Ug.jpg

Zapsikanie wd40 tez nie zaszkodzi, ale jak to shimano, to plastiku nie psikaj z lewej strony.

dzięki za odp tylko mój problem to to że klucz do suportu musze trzymać bo wypada, wiesz o co chodzi..

• Mod Team
Napisano

Z lewej strony masz lewy gwint z prawej prawy gwint.

Ale żeś mu podpowiedział ... :whistling:

To ciekawe czemu prawą stronę się odkręca w prawo ... przy BSA oczywiście. Jak na zdjęciu widać w dół.

To co powiedziałaś to prawda ... odnośnie pedałów.

musze trzymać bo wypada, wiesz o co chodzi..

To go przykręć do osi. Podkładka z dużym otworem i śruba od korby przykręć lekko klucz, nie będzie odpadał. Do suportów na kwadrat najlepsze są klucze z osią, które wchodzą w suport.

Napisano

Witboj mógłbym Cię prosić o kilka zdjęć jak to w praktyce wygląda jak to się zakłada na klucz itd.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...