Skocz do zawartości
  • 0

Dobry smar ogólnego zastosowania

Gość Mariusz

Pytanie

Gość Mariusz
Napisano
Cześć

Jestem na etapie remontu starego, górskiego roweru. Biorę się za to etapami, ponieważ nigdy wcześniej nie zajmowałem się rowerowymi i jakimikolwiek mechanicznymi sprawami. Postaram się rozkręcić cały rower, wyczyścić i złożyć.

I tutaj moje pytanie. Czy moglibyście polecić jakiś dobry i niedrogi smar ogólnego zastosowania? (na łańcuch kupię oddzielny smar), aby starczyło na cały rower i późniejszą eksploatację.

Z góry dzięki

Pozdrowienia

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W zasadzie każdy smar do łożysk tocznych dostępny na rynku będzie dobry. Jeśli chcesz tanio to bierz ŁT43 z Orlenu. Łańcuchy smaruje się  olejem. Możesz użyć olej przekładniowy. Po smarowaniu łańcuch należy z zewnątrz dokładnie wytrzeć.

Napisano

Stary rower górski -  można dać jakieś super-hiper wynalazki do łańcucha ale to strzelanie z haubicy do komara, moim zdaniem :) .  Przekładniowy od PF126p będzie super , serio.

Dyskutowanie o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad Bożym Narodzeniem to pikuś w zestawieniu z batalią na temat smarowania łańcucha - vide odpowiedni wątek :)

Napisano

Stary rower górski - można dać jakieś super-hiper wynalazki do łańcucha ale to strzelanie z haubicy do komara, moim zdaniem :) . Przekładniowy od PF126p będzie super , serio.

Dyskutowanie o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad Bożym Narodzeniem to pikuś w zestawieniu z batalią na temat smarowania łańcucha - vide odpowiedni wątek :)

Wielkanoc jest na pierwszym miejscu i nie da się z tym dyskutować.

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka

Gość Mariusz
Napisano

OK.

Kupione Orlen Liten ŁT-43 800g oraz Finish Line Dry Teflon 60ml.

Dzięki, pozdrawiam.

Napisano

Dobrym wyborem jest właśnie ŁT43,sam używam i jestem z niego bardzo zadowolony.oraz dedykowany olej do łańcucha i niczego więcej tutaj nie potrzeba.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...