scartout Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Witam, Tylna obręcz Mach1 810 w moim crossie po 10k km popękała i nie nadaje się już do jazdy (wyszło przy centrowaniu). Poza tym nawet się spisywała - po prostu za bardzo jej nie szanowałem . Chciałbym zakupić nowe koło z wyrobów gotowych. Wymagania: - rozmiar: 28 cali (używane opony: 28x1,6") - waga: nie musi być lżejsza ale raczej nie cięższa, byle bardziej wytrzymała - hamulce: v-brake - kolor: czarny - budżet: 100-200 zł (górny zakres o ile będzie tego warta) Co Drodzy Forumowicze możecie mi polecić ? Ewentualnie czy kupić identyczne jak stare bo może mój egzemplarz był nietrafiony, albo jazda zbyt ostra. W poprzednim egzemplarzu były piasty RM430, w nowych bodajże już HB-M590 więc może warto.
provid Napisano 9 Maja 2016 Napisano 9 Maja 2016 Proszę bardzo Koło tylne 28" Shimano FH-RM30, Mach 810, sapim Koło tylne CROSS 28" Advance R
scartout Napisano 10 Maja 2016 Autor Napisano 10 Maja 2016 Dziękuję za pierwsza odpowiedź Co prawda koła nie czarne, ale to się znajdzie coś Mach1, które zaproponowałeś jest na 36 szprych. Domyślam się, że jest to propozycja ze względu na wytrzymałość? Myślę, że to dobry pomysł bo co prawda waga średnio ~75 kg ale jednak styl jazdy momentami przesadny. Pytanie tylko czy piasta FH-RM30 to jakiś przeskok podług RM-430? Chciałbym jeszcze zapytać czy zaproponowany Kellys ma jakąś znaczącą przewagę nad Mach1. Zapomniałem jeszcze dodać szczegół, że koło na kasetę 9 biegową. W specyfikacji Mach1 w podanym linku jest, że tylko na kasety siedmiorzędowe - jako laik nie wiem jak duże ma to znaczenie. Inna sprawa: opłaca się zamiast tego zapleść coś do 200 zł ? Liczę, że zaplatanie wyniesie ok. 50 zł więc reszta na komponenty.
cervandes Napisano 10 Maja 2016 Napisano 10 Maja 2016 Jeśli już zmieniać koło to moim zdaniem na maszynówkę. O niebo przyjemniejsza obsługa i jakość kręcenia. Żadnych smarów, kulek, brudów, konusów, łożyska po 2-10pln i czystośc, czystość... http://allegro.pl/kolo-tyl-28-alexrims-ace18-novatec-802-8-9-10s-cz-i5141715894.html Na tej piaście mam kółko, 2kkm za nami od stycznia. Bardzo polecam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.