Miluutek Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Cześć! Rozglądam się na nowym kompletem opon do mojego crossa Unibike'a Zethosa. Po prawie 6kk czas na wymianę fabrycznych Smart Sam 1.6 Jeżdżę w 95% na asfalcie, lubię jechać szybko, dlatego chcę kupić teraz coś co będzie najlepszym kompromisem między wąskim slickiem a możliwościami mojej obręczy. Wstępnie patrzyłam na Schwalbe Durano Plus 700x28c lub Marathon Plus 700x30c. Co myślicie? Nadadzą się do mojego roweru? A może coś innego? Cena za komplet w okolicach 200zł, mile widziana jakaś ochrona przed kapciami. Wiem, że najlepszym wyborem byłoby kupienie szosy, ale to niestety nie wchodzi absolutnie w grę. Co poza zmianą opon i przesiadką na spd, mogę zrobić, żeby trochę uszosowić rower? Pomału zaczynam myśleć o jakimś triathlonie lub bike challange. Będę wdzięczna za wskazówki!
Alsew Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 Sztywny widelec zamiast amora i opony typu slick to już byłaby namiastka prawdziwej szosy.
Miluutek Napisano 4 Maja 2016 Autor Napisano 4 Maja 2016 Alsew, a mógłbyś zaproponować mi jakieś opony, szczególnie jaką szerokość mam wybrać?
munenori Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 A nie myślałaś nad Schwalbe Marathon Racer 30C-bardzo lekkie slicki,z ochroną,założyłem takie do swojego roweru typu fitness jestem bardzo zadowolony.
Alsew Napisano 4 Maja 2016 Napisano 4 Maja 2016 A jaka jest szerokość wewnętrzna obreczy w Twoim rowerze?
Miluutek Napisano 4 Maja 2016 Autor Napisano 4 Maja 2016 Alsew, prawdę mówiąc nie wiem jak mam to zmierzyć samodzielnie Ale w specyfikacji swojego roweru mam podane obręcze MACH1 NEO DISC 29. Znalazłam rysunek, który pokazuje szerokość zewnętrzną 24,1mm, a wewnętrzną 19 http://katalog.bikeworld.pl/2016/web/produkt/czesci/obrecze/mach1/12228/neo_disc_26_650b_29/2 Posikując się inną tabelką, odczytałam, że najwęższe jakie włożę to 700x28c, tak?
Miluutek Napisano 5 Maja 2016 Autor Napisano 5 Maja 2016 Dziękuję za odpowiedź Znalazłam ofertę za 162zł za komplet nowych zwijanych Schwalbe Marathon Racer 28x1.35. Warto czy znajdę coś lepszego?
zekker Napisano 5 Maja 2016 Napisano 5 Maja 2016 Moje mają 5 lat i 7000km. Bieżnik jeszcze się trzyma ale widać spore zużycie, ścianki niestety pękają (wzdłużnie na wysokości obręczy). Jeżdżone głównie po mieście, ale wypad do lasu też się zdarza. Z przyczepnością ok choć nie szaleję i nie testuję granic możliwości. Na błocie kiepsko sobie radzą Cena bardzo atrakcyjna, więc myślę że warto spróbować. Za swoje dałem 230zł i generalnie jestem zadowolony.
RafalPolo Napisano 5 Maja 2016 Napisano 5 Maja 2016 Też mam marathon race w Maestro i tylko jeden kapec bo nie miałem dużo powietrza, a dziennie jeszcze po drodze z szkłem, są dobre i przyczepne. . Szału nie oczekuj, także się skłaniam do zmiany widelca i pozycji, aby poczuć większą różnice niż na oponach. Ewentualnie spójrz na Kojaki. Z tapatalka
adamtulak Napisano 6 Maja 2016 Napisano 6 Maja 2016 Ja również mam Schwalbe M. Racer 40-622, szersze bo sporo ważę, ponad 100kg. Najszybsze opony jakie miałem i do tego wytrzymałe. W niecały rok wyjeździłem 3700km i nie miałem ani jednego przebicia. Na czołach opon jest sporo śladów najazdów na szkła, ale sięgają maksymalnie do wkładki antyprzebiciowej. Ścianki opony są cienkie i aby nie pękały trzeba te opony mocno pompować, najlepiej około 6 atm. Na suchej nawierzchni są rewelacyjne, na mokrej jeździłem do 35-40km/h i nie miałem poślizgów.
grissley Napisano 21 Lipca 2016 Napisano 21 Lipca 2016 adamtulak i RafalPolo - zdarzało się Wam na tych racerach zjeżdżać czasem na szuter albo ubity grunt? Jeśli tak, to dawało radę jechać, czy raczej walka z materią? I jak wygląda ich przyczepność na zakrętach (asfalt)?
CentrumRowerowe Napisano 22 Lipca 2016 Napisano 22 Lipca 2016 Przyczepność na czystym asfalcie będzie lepsza niż opon MTB z dużymi klockami. Na szutrze będzie czuć większy opór, a na ubitym gruncie wąska opona będzie się odczuwalnnie wbijać w podłoże. Można to do pewnego stopnia zredukować obniżając ciśnienie. Moim zdaniem nie warto kupować opony węższej niż 35 mm jeśli planuje się zjeżdżać z asfaltu. Marathon racer to chyba optymalny wybór dla Ciebie, ale jeśli chciałbyś bardziej szosowego doświadczenia to lepszy będzie Continental Ultra Gatroskin w najszerszej wersji. Przez teren przejedziesz ale nie będzie wygodnie, a w piachu kaplica. Jak każda wąska opona zresztą.
platek71 Napisano 22 Lipca 2016 Napisano 22 Lipca 2016 Mam podobna watpliwosc... Obecnie stoje na Marathon Cross 28×1,5, bedzie chyba 38c i zastanawiam sie, czy jakbym wskoczyl w Racery tez na balonie 1,5 i szerokosci 38c, to bedzie jakas roznica predkosciowa, czy prawie niezauwazalna? Tez ujezdzam Zethosa od Unibike'a i zastanawiam sie, czy nie kupic sobie dodatkowo Fitnessa na Kojakach od Krossa (Pulso 2), jak bede jechal tylko w miasto...
MugenV12 Napisano 19 Sierpnia 2016 Napisano 19 Sierpnia 2016 Jak masz obręcze 19 mm i jeździsz po asfalcie to pakuj opony szosowe 23-25mm. Rower sporo szybciej się toczy a flaki nawet na tanich Lugano pochodzą tylko z za niskiego ciśnienia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.