Skocz do zawartości

[Rower] zakup 29" MTB do 3500zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

prośba o poradę, jak w temacie poszukuję 29" mtb do jazdy przeważnie po lesie, do tego dochodzą w tym roku maratony mtb amatorsko, do kwoty 3500zł.

Wzrost 190cm / waga 110kg.

Jak na tą chwilę skłaniam się ku tej opcji: http://rower-sport.pl/pl/p/KROSS-LEVEL-B6-29-2015-/2189 tym bardziej, że poprzedni KROSS przez 5 lat wiernie służył :)

Z góry dziękuję za wszelkie porady!

Napisano

Po mojej obserwacji forum widze, że aktualnie rozsadne oferty w tym przedziale cenowym to:

- Kross level b7

- Unibike Flite 29

- Grand Canyon AL 4.9 (brak taperowanej główki ramy, ale najlżejszy)

Ktoś jeszcze widzi alternatywy z możliwością negocjacji cen do około 3 500? ;)

Napisano

CANYON jest dostępny w jakimś polskim sklepie internetowym?

KROSS, mowa tu o tegorocznym modelu? Cena jeśli dobrze widzę to 3999zł

Napisano

Niestety canyon z tego co sie orientuje tylko przez internet.

Kross 3999 zł z 2016, no ale jeszcze można próbować coś urwać... 

Przypiąłem się do tematu, ponieważ też szukam czegoś podobnego. Dlatego czekam na sugestie jeszcze starych wyjadaczy ;)

Napisano

Niedawno ktoś kupił B7 za 3700, więc można sporo urwać. W dziale 29er było coś na ten temat. Można poszukać. 

Tylko taperowana głowka dostała zwykły widelec 1 1/8. Taki 'smaczek'. 

Napisano

Dzięki za info!  Po założeniu, że amor zostanie wymieniony po jakmś czasie to i tak on jest atrakcyjną ofertą jeśli wyhaczyłoby się go za 3500?

Napisano

To już musi być Twoja decyzja. Porównaj sobie poszczególne komponenty i wybierz wg własnego uznania. 

Oba prezentują fajny poziom. 

Osobiście wybrałem gate50 z 15.:)

Napisano

Łatwo powiedzieć.... ;) co już człowiek się decyduje na rower to jeszcze coś doczyta, ktoś coś dopisze i cały misterny plan mu sie sypie ;) I tak wkoło :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...