pcziter Napisano 27 Marca 2016 Napisano 27 Marca 2016 Witam na forum. Padło na kupno butów spd. Jeżdżę 5-7 razy w tyg przeważnie po 2 godz, czasem całodzienne wyprawy, głównie XC. Szukam butów raczej poniżej 300zł, najlepiej ok 250zł i to moje typy: Northwave Spike Pro (230zł) Northwave Scorpius 3s (240zł) Shimano XC31 (280zł) Jak wrażenia z jazdy w tych butach? Na co się zdecydować? Czy może jakieś inne propozycje?
Nepalczyk Napisano 28 Marca 2016 Napisano 28 Marca 2016 Northwave Scorpius 3s Użytkuje ten model od roku, co prawda z klamrą a nie na paski. Są mega wygodne, mega przewiewne(co może być problemem w okresach przejściowych i w zimie, ale zakładam ochraniacze i jazda). Ta przewiewność jest też minusem w czasie jazdy po mokrym, woda dostaje się do skarpetki, nie wiem ja z błotem, nie miałem styczności z większą ilością. Ja jeździłem w nich na crossie przez cały poprzedni rok i świetnie się sprawdziły podczas całodziennych wypadów. Ogólnie polecam firmę, świetna alternatywa dla "brzydkiego" Shimano i SiDi. Sam kupiłem teraz drugą parę na szosę i jestem mega zadowolony.
bikeart Napisano 28 Marca 2016 Napisano 28 Marca 2016 Mam Northwave Hammer. Wygodne, solidnie wykonane. Polecam
pcziter Napisano 28 Marca 2016 Autor Napisano 28 Marca 2016 Głównie na allegro chodzą tera w promocjach lhttp://allegro.pl/buty-spd-northwave-scorpius-3s-2015-wyprzedaz-44-i6081595733.html http://allegro.pl/buty-mtb-spd-northwave-spike-pro-rozm-41-47-i6064426221.html @@Nepalczyk, a jak sprawdza się sztywność? Dają radę na podjazdach? Czyli uważasz, że w tej cenie zdecydowanie warto wybrać?
Nepalczyk Napisano 28 Marca 2016 Napisano 28 Marca 2016 a jak sprawdza się sztywność? Jak dla mnie wystarczały, nie katowałem ich w terenie gdzie podjazdy lubią być sztywniejsze niż na drogach, więc nie mam porównania do wszystkich warunków, ale uważam że spełniały swoje zadania w pagórkowatym krajobrazie okołokrakowskim. oczywiście nie jest to sztywność buta szosowego.
pcziter Napisano 28 Marca 2016 Autor Napisano 28 Marca 2016 no tak, ale jednak są to buty mtb, a nie na szose Dzięki wielkie, chyba się na nie zdecyduje xD
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.