Nigger Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Witam Wczoraj kupiłem nowy rower z oponami 700x38c. Opony mają bieżnik do cięższych warunków niż na asfalt, mają pooddzielane "klocki" tzn. na środku nie ma połączonego wokół całej opony bieżnika tylko pojedyncze klocki. I moje pytanie brzmi, czy warto teraz zmieniać te opony na takie co mają gładki środek? Bo chcę jeździć po asfalcie i nie jestem zbyt zadowolony z lekkości jazdy. Czy będą duże różnice jak zmienie te opony? Pozdro
Nigger Napisano 25 Marca 2016 Autor Napisano 25 Marca 2016 Deestone, nie wiem jakie dokładnie ale z tak jak mówiłem z pojedynczymi klockami są.
dziksoltys Napisano 25 Marca 2016 Napisano 25 Marca 2016 Będą duże różnice (szosowe nie muszą mieć na środku połączonego bieżnika)
moize Napisano 28 Marca 2016 Napisano 28 Marca 2016 deestone to i tak bardzo mocno przeciętna opona, dobre ogumienie to podstawa więc warto wymienić. Szczególnie jeśli jeździsz dużo asfaltu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.