Skocz do zawartości

[kółeczko przerzutki] czy będzie pasować?

alagor96

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jakiś czas temu kupiłem używana przerzutkę Shimano xt RD M787 SGS, specjalnie dzwoniłem, żeby spytać, czy wszystko z nią ok, sprzedawca mówił ze tak.  Jednak okazało się, ze ma pęknięte górne kółeczko. Dzwoniłem do niego w tej sprawi kilka razy, bo zawsze miał jakiś "problem" (a to poczta zgubiła, a to pracował i nie mógł odebrać pięciu telefonów ode mnie o różnych porach itp.) i w ten oto sposób czekałem na kółeczko dwa miesiące. Teraz wreszcie je dostałem, nie mogę go obejrzeć, bo nie ma mnie w domu, ale ze zdjęcia wnioskuję, że to najtańszy szajs do Tourneya, da się w ogóle to zamontować do xt?

post-154403-0-73491700-1453918991_thumb.jpg

Napisano

Tak , da się zamontować i będzie działało  , ale nie będzie się kręcić tak lekko jak oryginał.

RD M787

Ale  M787 nie ma takiej .

Napisano

ze zdjęcia wnioskuję, że to najtańszy szajs do Tourneya, da się w ogóle to zamontować do xt

Akurat te kółeczka nie są do Turneya, wyglądają na standardowe Shimano od bodajże Acery do SLX włącznie. Zamontować do XT się da...

Napisano

Czyli myślicie, że jest ok, czy jednak sprzedawca mnie trochę oszukał?

specjalnie dzwoniłem, żeby spytać, czy wszystko z nią ok, sprzedawca mówił ze tak. Jednak okazało się, ze ma pęknięte górne kółeczko. Dzwoniłem do niego w tej sprawi kilka razy, bo zawsze miał jakiś "problem" (a to poczta zgubiła, a to pracował i nie mógł odebrać pięciu telefonów ode mnie o różnych porach itp.) i w ten oto sposób czekałem na kółeczko dwa miesiące.

Sam sobie odpowiedziałeś.

Kupowałeś przerzutkę przez allegro? Możesz wystawić mu negatywa, lub zadzwonić/napisać do niego co dalej z tą sprawą robimy?

Skoro dzwoniłeś przed zakupem i sprzedający twierdził, że sprzęt jest w 100% sprawny, a po otrzymaniu paczki okazuje się, że tak nie jest i w dodatku czekasz dwa miesiące na dosłanie uszkodzonego kółeczka i jeszcze dostajesz nie takie jak powinno być, to tak jak najbardziej zostałeś oszukany.

Napisano

Gorsza sprawa, że poszło przez olx.

Cóż mogę napisać. Tak to jest z używkami, raz się trafi okazja, a raz bubel. Na szczęście koszty nie duże, więc zamontuj kółeczka które otrzymałeś i śmigaj. Pewnie będzie normalnie działało, ale na przyszłość masz już nauczkę :)

Napisano

Kółeczka w HT na uszczelnianych łożyskach się kręcą. Te to najtańszy podrobiony szajs zapewne będzie, nawet z shimano nie mające nic wspólnego. Jestem z argumentów by mieć XT to właśnie kółeczka moim zdaniem.

Napisano

Jestem z argumentów by mieć XT to właśnie kółeczka moim zdaniem.

a co jest w nich szczególnego?

ciekawy jestem czy po zmianie na inne jesteś w stanie wyczuć różnicę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...