Skocz do zawartości

[Kaseta] 9rz i tarcza 48 zębów

krzychu225

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Liczenie kadencji ze stoperem w czasie jazdy a po jezdzie przy kompie to dwie rozne sprawy. Zalozmy, ze po powrocie z trasy po analizie danych z licznika predkosc w punkcie X trasy wynosila 40km/h. Jaka byla w tym punkcie kadencja? Wprowadzasz do kalkulatora obwod kola, predkosc, przelozenie... no wlasnie, na jakim ja moglem wtedy przelozeniu jechac? Chyba 42x11. Dobra niech bedzie ze na takim. No i w ten sposob powstaja legendy odnosnie predkosci, przelozen, kadencji.

Napisano

Wiesz, zakładam, że autor posiada jakąś inteligencję, i że nie zrobi tak jak mówisz tylko zapamięta sobie zależność prędkości od przełożenia. Ja to sprawdzałem. Wyniki wychodzą bardzo podobne. Ta metoda jest dobra właśnie wtedy, gdy wie na jakich biegach się leci. Rzeczywiście bez sensu byłoby zgadywanie na jakim przełożeniu się jechało ;)

Napisano

Co by nie mowic to "pomocy, potrzebuje wiekszy blat" albo "potrzebuje wiekszy blat bo lubie jezdzic silowo" to chyba problem kazdego poczatkujacego rowerzysty. Tez tak mialem.

Napisano

Tylko spróbuj to robić stopniowo. na razie kilka serii kilku minutowych żeby przyzwyczaić organizm do normalnych obrotów. Nie od razu, bo będzie to mało opłacalne. Szybko się zmęczysz, a i kontuzji możesz się nabawić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...