Skocz do zawartości

[przerzutka] Pomoc w wyborze

Rossolek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czołem :D

Posiadam z tyłu kasetę 11-32, 9-cio rzędową, a z przodu jedną tarczę z 38 zębami. Moje pytanie brzmi jaką przerzutkę wybrać? Jaki długi ma być wózek? Najlepiej do 150zł. Dodaję, że zastosowanie jest do FR/DH, a mój rower to NS Soda FR.

Z góry dzięki za pomoc :)

Napisano

Deore.

Ja mam takiego SLX'a i sobie chwalę już dłuższy czas - możesz poszukać, bo możliwe, że się trafi w okolicach 150 zł.

Obie mają średnie wózki. Z krótkimi to nie wiem czy w tej cenie dostaniesz jakąś Shimano Zee lub Saint do tego pod 9sp...

Gdybyś miał manetkę SRAM to to była świetna opcja: Zee m640. Niestety z manetką Shimano nie obsłuży 9sp.

Napisano

właśnie myślałem nad tym by poczeakć trochę i kupić Zee m640 wersje FR z manetkami SRAM.' Czytałem że pasują X7, ale wolałbym X5 bo są tańsze, ale nigdzie nie wyczytałem by ktoś zrobił taką kombinację

Napisano

X5 czy tam X7 to nie ma znaczenia, bo ciągną tyle samo linki. Jedynie różnica może być w precyzji. Na youtube można znaleźć filmiki jak to działa - ja doświadczenia nie ma, ale chodzą też słuchy, że chodzi to deczko gorzej niż z manetkami Shimano, ale chodzi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...