Skocz do zawartości

[manetka] SL-M670 SLX - zgubiona pokrywka dźwigni manetki

Diabl0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Niestety po dzisiejszym wypadzie w górki okazało się że zgubiłem coś więcej niż tylko trochę kalorii. Po powrocie do domu okazało się że zgubiła się "pokrywka" dźwigni prawej manetki SLX SL-M670.

Chodzi o to co zakrywa manetkę "od spodu" - brakującą część ze zdjęcia. Przeszukałem stronę Shimano w poszukiwaniu schematów aby się dowiedzieć jaki numer/symbol ma ta część aby próbować ją znaleźć ale nic z tego. Jedyny schemat jaki znalazłem przedstawia manetkę z góry i nie ma na liście tej części.

ydT0NrEl.jpg

Czy orientuje się ktoś jaki symbol może mieć ta część i czy da się ją gdzieś dostać, czy niestety czeka mnie wymiana całej manetki?

Napisano

Mam taki same manetki. Zdjąłem tą pokrywkę ale nie miała żadnych oznaczeń od środka.

Wątpię, że uda Ci się dostać samą pokrywkę i raczej wymiana.

Jal by coś to będę miał takie manetki do sprzedania (pod warunkiem że sprzedadzą się moje elixiry3 i kupię za to manetki xt)

Napisano

Powitoł

Przykręć cokolwiek na to miejsce. Mam takie i rozkręcałem żeby zobaczyć co w manetce piszczy. Ten dekielek zdaje się niczego nie trzymać na miejscu, wszystko poskręcane w środku. Jak nie jesteś estetą to IMO szkoda zachodu.

Napisano

W zwykłej manetce rzeczywiście PDF tego nie pokazuje .

Ale w manetce na system I-spec już tak ...

http://si.shimano.com/php/download.php?file=pdf/ev/EV-SL-M670-B-I-3591.pdf

Dzięki - wygląda tak samo więc to pewnie to. Niestety poszukiwania odnajdują tylko zachodnie sklepy gdzie sama "pokrywka" to niecałe 2 euro, ale z wysyłką robi się już koszt zbliżony do kompletnej nowej manetki.

I jak @rzezniol zauważył - tu nie chodzi o estetykę a o to żeby do środka nie dostawał się syf. Wolę "walczyć" z terenem i swoim ciałem a nie rowerem i zacinającymi się manetkami :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...