Skocz do zawartości

[do 1500zł] rower górski dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do zakupu roweru górskiego za ok 1500zł.Najważniejsze aby rower był szybki i miał dobre amortyzatory. Jeżdżę głównie po ulicach i leśnych/polnych drogach. Nie musi być damska rama, nawet wolę zwykłe. Obecnie jeżdżę na damce krossa ze słabym amkiem, która ledwo się rozpędza. Myślałam o kross level a2 z 2014 jest teraz w przecenie za 1500, ale może jest coś lepszego? Mogę wydać 1500, 1600. Możecie dawać propozycje za 2000, może bdz przecena.

Mój wzrost: 167(mogę troszkę urosnąć XDD)

Waga: 51 kg

Napisano

Przede wszystkim zmień tytuł tematu bo zaraz go zamkną.

Po drugie, gdzie będziesz jeździć (miasto, las, góry)? Jeżeli ma to być szybki rower, głównie do miasta to raczej nie mtb.

Po trzecie (jeżeli to jednak ma być mtp), to w cenie do 2000zł raczej nie kupisz nic nowego z dobrym amortyzatorem...

Napisano

Albo waląc wprost nie kupisz nic z jakimkolwiek amortyzatorem, to będą tylko uginacze. Generalnie w tym budżecie są rowery tylko w mniej lub bardziej udany sposób udające MTB. Z jednej strony wystarczą do takiej jazdy jak podałaś, a z drugiej strony żebyś znowu nie narzekała że to kolejny klocek, jest za ciężki, słabo przyspiesza, itp.

Napisano

rower ma byc gorski, na sciezki lesne, polne, piasek, jezdzilam na nie jednym niedrogim goralu i widze roznice ze sa szybsze od damek, lepsze amortyzatory i poprostu chce jak najlepszego gorala w tym przedziale cenowym

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...