Pawel1004 Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Witam, jak w temacie chciałbym sobie kupić rower do 1200, max 1300 zł na którym jeździłbym po lekkich leśnych dróżkach i po mieście. Nie znam się na rzeczy kompletnie a nie chciałbym kupić byle czego, stąd moja obecność tutaj. Ważę dość sporo, bo 124 kg, więc szukam czegoś co mi się nie rozłoży na 2 części podczas jazdy . Z tego co patrzyłem na allegro to wpadł mi w oko kilka rowerów, m. in. :KANDS CROSS 1100 SHIMANO czy Sundeal Expander M7. Co o nich sądzicie? Z góry dzięki za pomoc.
Pablo59 Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 W tej kwocie do twojej masy wyłącznie używane "pancerniki" z Zachodu albo nasz unibike ...
Pawel1004 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 To w jakiej cenie mniej więcej mógłbym znaleźć już coś rozsądnego w stosunku do swojej masy?
Pablo59 Napisano 16 Czerwca 2015 Napisano 16 Czerwca 2015 Trekking czy crossowy (pozycja bardziej wyprostowana czy pochylona) ? Wzrost i długość nogi (podłoga - krocze) ? Nowy unibike z jako takim osprzętem to około 1900 katalogowo (crossfire) i raczej nic z niższej półki. Co najmniej 3x8 lub nexus (przekładnia w piaście) - jeśli chcesz mieć większą manewrowość to 7+ biegów (najpopularniejsze są 3-biegowe) W używanych może być taniej - ale jak się nie znasz albo nie masz znajomego, który będzie w stanie zweryfikować stan roweru .... to dalej nie trzeba chyba wyjaśniać
Pawel1004 Napisano 16 Czerwca 2015 Autor Napisano 16 Czerwca 2015 Raczej crossowy, wzrost 180 a długość nogi ok. 87. Rozumiem, że te które podałem w pierwszym poście odpadają? 1900 + to troche dużo jak na moją kieszeń, może za stacjonarnym się rozejrzę, chociaż słabo mi się podoba ta opcja.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.