Skocz do zawartości

[1500-2000] MTB 27,5"

bborys

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :) Od dłuższego czasu poszukuję MTB 27,5" (wydaję mi się że na mój wzrost 188 cm i 80kg wagi w połączeniu z rama 21"/L będzie to najlepsze rozwiązanie). W swoim mieście mam sklepy oferujące głównie Meridę, Scotta, Gianta i Krossa i nie ukrywam, że wolałbym dokonać zakupu w sklepie stacjonarnym. Uważam że ostatnia opcja (Kross) w tym przedziale cenowym wypada najciekawiej, Merida która jak wyczytałem ma słaby osprzet w danej cenie wizualnie mi się podoba a więc podsumowując rozważam Meride i Krossa. Wyczynowo nie jężdzę, czasami trafi sie coś stromego, piaszczystego ale wolałbym jednak zaoszczędzić niż dokładać do niepotrzebnego osprzętu. Podsumowując jąką Meridę bądź Krossa byście polecili? Jeśli jednak będe zmuszony zamówic przez internet może Kellys? Nothtec Cayon Al wydaje się ciekawy ale 29" chyba będzie za duży poza tym wolałbym coś tańszego :)

Napisano

Pierwszy raz słyszę o tej firmie ale mimo że jestem prawie zielony w tym temacie osprzętowo wygląda dość ciekawie. Kolego a coś bliżej tej granicy 1500 zł ? Bo im dlużej szukam to dochodzę do wniosku że powinieniem kupić coś tańszego :)

Napisano

Niskiej klasy uginacz sprężynowy o skoku zaledwie 75mm, przednia zmieniarka najniższej klasy Shimano Tourney, hamulce tarczowe mechaniczne, napęd 7 rzędów (wolnobieg Tourney). Krótko tragedia.

Napisano

Daniu a co byś polecił z Krossa w tej cenie? Miałem okazję testować kiedyś jakąś merida z ramą 20" bo akurat nie mieli 21.5, która przy moim wzroście będzie lepsza?

Napisano

Chyba już ostatnie pytanie na dziś :) Merida 40-D czy wcześniej wspomniana 100-D. Warto dopłacać 250 zł do tej 100-d? Oczywiście wszystkie rocznik 2014.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...